Реєстрація бізнесу та нерухомості дасть мільярд місцевим  бюджетам - Петренко

Реєстрація бізнесу та нерухомості дасть мільярд місцевим бюджетам - Петренко

Укрінформ
Мін'юст передає функції адмінпослуг з реєстрації бізнесу та нерухомості місцевим органам влади і нотаріусам. Відповідно в результаті мільярд гривень бюджетних надходжень залишаться на місцях.

На цьому наголосив міністр юстиції Павло Петренко, повідомили Укрінформу в прес-службі Мін'юсту.

Зазначається, що в рамках Антикорупційного блоку щодо виконання Міністерством юстиції у 2015 році Програми діяльності Кабінету Міністрів України Петренко заявив: "Запроваджуючи онлайн-сервіси, ми розуміли, що Міністерство юстиції і ті реєстратори, які були запроваджені ще у 2011 році, не могли надавати якісні сервіси. Мін’юст став першим міністерством, яке прийняло рішення передати ці функції місцевим органам влади. Разом із цим Мін’юст передало місцевим органам влади мільярд гривень бюджетних надходжень".

За словами міністра, із 1 січня 2016 року ці повноваження переходять до місцевих громад. "Усі міські голови мають відкрити відповідні центри і надавати якісні послуги з реєстрації бізнесу та нерухомості громадянам. І найголовніше, кошти, які громадяни платитимуть за ці послуги, потраплятимуть саме до місцевих бюджетів і будуть направлені на будівництво шкіл, доріг, дитячих садочків. Це стане сильною мотивацією для того, щоб кошти зберігалися у тій територіальній громаді, де, власне, надаються послуги", - зазначив Петренко.

За його словами, внаслідок децентралізації та демонополізації послуг зареєструвати квартиру або будинок зможе будь-який нотаріус без черг і корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-