Укренерго підключило Крим

Укренерго підключило Крим

Укрінформ
Лінію "Каховська-Титан" включили під напругу. Навантаження становить 120 МВт.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

"О 0:08 08 грудня ПЛ 220 кВ Каховська-Титан включена під напругу. Навантаження на ПЛ станом на 08:00 ранку складає 120 МВт, встановлене граничне навантаження - 200 МВт", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в прес-службі, ЛЕП "Каховська-Титан" була підготовлена до включення ще 7 грудня, після переговорів керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та представників силових відомств з керівництвом Меджлісу кримсько-татарського народу. Затримка з її запуском відбулась через неполадки на ПС "Титан", зазначили енергетики.

"Включення ПЛ 220 кВ Каховська-Титан перш за все поверне нормальну схему живлення до двох районів Херсонської області, які з часу знеструмлення ПС "Титан" живляться за ненадійною резервною схемою, що неодноразово аварійно вимикалась протягом останнього тижня. По-друге, включення лінії - перший крок до повернення нормальної схеми функціонування ПС "Каховська", від якої залежить енергозабезпечення значної частини Херсонської та Миколаївської областей", - наголосили в "Укренерго".

За інформацією національної енергокомпанії, роботи на лінії повністю завершені.

Нагадаємо, у Криму 22 листопада через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. Півострів забезпечувався електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з РФ.

За словами Уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, загальна потреба Криму в електроенергії становить 1050-1100 МВт. Останній рік із материкової України постачалося 850-900 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-