В ЦВК розповіли, як планували зірвати вибори у Маріуполі

В ЦВК розповіли, як планували зірвати вибори у Маріуполі

Укрінформ
Окремі члени Маріупольської виборчої комісії планували зірвати проведення в місті  повторних виборів 29 листопада.

Про це розповів журналістам під час прес-конференції очільник Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора ми спостерігали агонію антиукраїнських, антидержавних сил, які зірвали голосування у Маріуполі 25 жовтня і продовжують виношувати плани зриву сьогоднішніх виборів. Вже очевидно, що їх плани щодо зриву голосування 29 листопада складалися з двох компонентів», - зазначив Охендовський.

За словами голови ЦВК, учора на засіданні міської виборчої комісії була спроба включити до порядку денного засідання п'ять питань. Зокрема, пропонувалося визнати протизаконним встановлений ЦВК порядок передачі бюлетенів дільничним виборчим комісіям. Також пропонувалося достроково припинити повноваження всіх чотирьох районних у місті Маріуполі виборчих комісій. Підставою для цього мало стати те, що ці комісії не брали участь у передачі бюлетенів дільничним виборчим комісіям.

Окрім того, як повідомив Охендовський, учора до ЦВК надійшла інформація, що окремі члени Маріупольської міської виборчої комісії планували вночі спробувати провести засідання комісії, на якому ухвалити рішення про зобов'язання ДВК використати штамп «вибув» щодо деяких кандидатів, відомості про яких включені до виборчих бюлетенів.

«Аби убезпечитися від зриву виборів, вчора ЦВК достроково припинила повноваження трьох членів Маріупольської міської виборчої комісії за поданнями про їх заміну, внесеними місцевими організаціями відповідних політичних партій. Серед тих, чиї повноваження були достроково припинені, був і один із головних виконавців плану зриву виборів. Це дозволило стабілізувати ситуацію у виборчій комісії. Таким чином, перший компонент плану зриву виборів було нейтралізовано», - зазначив Охендовський.

Другий компонент плану зриву виборів, за його словами, полягав у тому, аби рішенням Маріупольської міської виборчої комісії після надходжень до неї протоколів районних комісій про підсумки голосування зобов'язати всі чотири районні у місті виборчі комісії провести повторний підрахунок голосів виборців на всіх дільницях. Під час такого підрахунку могли бути вчинені спроби псування виборчих бюлетенів, що могло б унеможливити встановлення результатів виборів депутатів та міського голови.

Охендовський запевнив, що ЦВК продовжуватиме вживати заходів для встановлення результатів виборів. А в разі бездіяльності міських виборчих комісій результати будуть встановлені ЦВК в законному порядку.

                                                                                            

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-