Опора: у Маріуполі намагаються повторно зірвати вибори

Опора: у Маріуполі намагаються повторно зірвати вибори

Укрінформ
У Маріуполі відбувається спроба повторного зриву місцевих виборів, запланованих на 29 листопада.

Про це заявила у Фейсбуці координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

"Маріупольська ТВК настільки сувора, що без скандалу не може розпочати своє засідання, а перше питання порядку денного - "порушення виборчого процесу" щодо бюлетенів, виготовлених ЦВК", - написала вона.

"Зараз відбувається спроба повторного зриву виборів в місті Маріуполі", - додала Айвазовська.

Раніше повідомлялося, що на засіданні міської виборчої комісії пропонувалося визнати порядок виготовлення і передачі виборчих бюлетенів таким, що не відповідає закону.

До порядку денного було включено більше 10 питань, у тому числі скасування реєстрації спостерігачів від одного з кандидатів та розгляд поданих до комісії скарг.

Однак член комісії від "Батьківщини" запропонував винести на порядок денний додаткове питання, за яким ТВК рекомендувалося визнати порядок виготовлення і передачі виборчих бюлетенів таким, що не відповідає закону "Про місцеві вибори". Ця пропозиція спричинила гострі дебати серед членів виборчої комісії. В результаті взагалі не було затверджено порядок денний.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія замовила виготовлення бюлетенів на ДП "Поліграфкомбінат "Україна", держспецзв'язком під контролем ЦВК їх було передано у відповідні районні ТВК Маріуполя, де свій пакунок отримала кожна ДВК знову ж таки під наглядом членів ЦВК. Зараз виборчі бюлетені знаходяться у приміщеннях дільничних виборчих комісій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-