Охендовський підтвердив другий тур у Павлограді

Охендовський підтвердив другий тур у Павлограді

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський запевнив, що повторне голосування на виборах міського голови Павлограда (Дніпропетровська область) відбудеться 15 листопада.

Про це він заявив на брифінгу в Києві у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За наявною у нас інформацією, у тому місті, з приводу якого був піднятий такий галас деякими, умовно кажучи, патріотичними силами, призначено вже повторне голосування на виборах міського голови. Відповідне рішення територіальної виборчої комісії прийнято і, безумовно, голосування 15 листопада у цьому місті відбудеться», - сказав Охендовський.

Водночас він запевнив, що ЦВК «докладе усіх зусиль для того, щоб це голосування відбулося законно, прозоро і демократично».

Нагадаємо, 27 жовтня 2015 року ЦВК на засіданні ухвалила постанову про роз'яснення окремих норм закону про місцеві вибори щодо встановлення результатів виборів міських голів великих міст, відповідно до якої ТВК повинні вирішувати питання щодо призначення-непризначення другого туру голосування, враховуючи відомості про кількість виборців станом не на початок виборчого процесу, а на день голосування. Це рішення безпосередньо стосується міста Павлограда Дніпропетровської області, у якому станом на 1 серпня цього року було зафіксовано 90295 виборців у Державному реєстрі, а на момент голосування 25 жовтня - 89810 виборців.

Незважаючи на ухвалену ЦВК постанову, Павлоградська ТВК 28 жовтня прийняла рішення про проведення другого туру виборів міського голови.

29 жовтня Київський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про визнання протиправною та скасування зазначеної постанови Центральної виборчої комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-