Засідання комісії з проведення конкурсного відбору юросіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів

Засідання комісії з проведення конкурсного відбору юросіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів

Укрінформ
20 березня, 11:00 - засідання комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів.

Організатор: АРМА.

Учасники: Грігол Катамадзе - заступник голови АРМА з питань євроінтеграції АРМА; Станіслав Петров - заступник голови АРМА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO); Сергій Гуриненко - начальник четвертого відділу Управління менеджменту активів центрального апарату АРМА; Сергій Дольний - заступник директора департаменту санкційної політики – начальник відділу формування та реалізації санкційної політики Міністерства економіки України; Руслана Велем - начальниця відділу аналітично-статистичного забезпечення та контролю за реалізацією арештованого майна Управління контролю за діяльністю органів та осіб, які здійснюють примусове виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Контактна особа:  Віра Міглазова, т: 0673588197, е-mail: press@arma.gov.ua.

Акредитація триватиме до 08:00 20 березня 2024 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

АРМА оголосило конкурс на відбір продавця для яхти Медведчука

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголосило конкурсний відбір юридичних осіб, яким буде надано право продати яхту Royal Romance, конфісковану у Віктора Медведчука за рішенням українських та хорватських судів.

Про це повідомив заступник голови АРМА з питань євроінтеграції Грігол Катамадзе під час прямої трансляції в Укрінформі засідання комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів АРМА.

“Сьогодні на засіданні комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів, ми оголошуємо конкурс на відбір юридичних осіб, яким буде надано право продати за кордоном конфіскований актив, який належить Віктору Медведчуку, а саме: яхту Royal Romance, яка зараз перебуває в Хорватії. Таким чином ми виконуємо рішення українських та хорватських судів, які у 2022 році прийняли рішення заарештувати яхту, передати її в управління АРМА та згодом конфіскувати її на користь держави Україна”, - повідомив Катамадзе.

За його словами, кошти від реалізації яхти будуть направлені на підтримку обороноздатності України.

“АРМА ініціювала зміни до низки постанов Кабміну, що дозволило вперше організувати продаж конфіскованих активів за кордоном”, - додав Катамадзе.

Участь у конкурсі можуть взяти як іноземні, так і українські юридичні особи.

“Якщо особа відповідає всім критеріям відбору, то немає жодних юридичних перепон для допуску українських юридичних осіб до продажу яхти Royal Romance“, - сказав Катамадзе.

На прохання Укрінформу Станіслав Петров, заступник голови АРМА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, уточнив вимоги до майбутнього продавця.

“По-перше, це повинні бути особи, не повʼязані з власником активу, і, по-друге, у них повинен бути досвід реалізації подібних активів”, - зазначив він.

В АРМА очікують, що умови конкурсу зацікавлять насамперед іноземні аукціонні доми, які професійно займаються реалізацією дороговартісних активів.

Як повідомлялося, слідчий суддя Личаківського райсуду Львова у квітні 2022 року виніс рішення про передачу яхти Royal Romance Віктора Медведчука в розпорядження Агентству з розшуку і управління активами.

Правоохоронці Хорватії у травні 2022 року заарештували дороговартісну яхту Royal Romance народного депутата від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука.

Арешт було накладено відповідно до санкцій Європейського Союзу, запроваджених проти політиків і посадовців, яких пов’язують із кремлем.

У січні 2024 року Окружний суд м.Спліт (Хорватія) ухвалив рішення передати судно Royal Romance Україні.

Орієнтовна вартість яхти Royal Romance може перевищувати 130 млн євро

Ринкову вартість конфіскованої у Віктора Медведчука яхти Royal Romance для продажу її на аукціоні визначить безпосередньо організатор аукціону, якого Агентство з розшуку та менеджменту арештованих активів (АРМА) визначить за результатами конкурсу. Страхова ж вартість яхти станом на 2020 рік становила 137 млн євро.

Про це сказав заступник голови АРМА з питань євроінтеграції Грігол Катамадзе під час прямої трансляції засідання комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів АРМА, в Укрінформі.

“У 2015 році яхта була придбана приблизно за 200 млн євро. За ці роки судно використовувалось, є амортизація, тому навряд чи можна розраховувати на таку ж суму під час продажу. Однак, за даними документів, які були вилучені під час арешту у 2022 році та нині зберігаються у хорватській поліції, у 2020 році яхта була застрахована на суму 137 млн євро”, - повідомив Катамадзе.

За його словами, саме майбутній організатор аукціону найматиме оцінювача та офіційно визначатиме стартову вартість судна Royal Romance, за якою актив виставлятимуть на продаж.

“Основна мета - отримати від продажу цього активу якомога більше грошей до бюджету та направити їх на посилення обороноздатності нашої держави”, - зазначив заступник голови АРМА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Станіслав Петров.

На уточнююче запитання Укрінформу він додав, що аукціон буде проходити за англійською моделлю та за відсутності покупців буде оголошуватися повторно.

Як повідомляв Укрінформ, Агентство з розшуку та менеджменту арештованих активів (АРМА) оголосило про конкурсний відбір юридичних осіб, яким буде надано право продати конфісковану у Віктора Медведчука яхту Royal Romance, що знаходиться в Хорватії.

АРМА вже придбало військові облігації на 3,7 млрд гривень

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) придбало на арештовані кошти санкційних осіб військові облігації загалом на суму 3,7 млрд грн.

Про це повідомив заступник голови АРМА з питань євроінтеграції АРМА Грігол Катамадзе під час прямої трансляції засідання комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів АРМА, в Укрінформі.

“Минулого року ми придбали військові облігації на суму 2,5 млрд. грн. Загалом за арештовані грошові кошти санкційних осіб станом на сьогодні придбано військових облігацій загалом на суму 3,7 млрд. грн. Ті кошти, які надійдуть від реалізації яхти Royal Romance не будуть виключенням - вони теж підуть на захист нашої країни” , - наголосив Катамадзе.

Як уточнив у коментарі Укрінформу заступник голови АРМА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Сергій Петров, на придбання військових облігацій АРМА має право витрачати не більше 80% арештованих коштів у гривні.

“Щоденно прокуратура передає нам від 500 до 700 ухвал про арешт тих чи інших активів, які вносяться до реєстру арештованого майна та передаються в управління АРМА. Більшу частину арештованих грошових коштів ми розміщуємо у військових облігаціях. І це постійно динамічний показник, тому спрогнозувати обсяги таких коштів на кінець 2024 року ми не можемо” - зазначив Петров.

Як повідомлялось, дохід Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), від депозитів та придбання військових облігацій у 2023 році становив 392 млн грн.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-