Розвиток громадянських компетентностей в Україні. Чому це важливо?

Розвиток громадянських компетентностей в Україні. Чому це важливо?

Укрінформ
17 березня о 12.30 прес-конференція на тему: «Розвиток громадянських компетентностей в Україні. Чому це важливо?»

Організатор: Національна академія державного управління при Президентові України в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU».

Учасники: Лариса Жабенко, Національне агентство України з питань державної служби; Павло Хобзей, заступник Міністра науки та освіти України; Рольф Голлоб, експерт Ради Європи, професор Цюріхського педагогічного університету (Швейцарія), керівник швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU»; Марина Білинська, віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України; Володимир Сизон, голова Тарасівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Підсумкові матеріали:

МОН розраховує, що закон про освіту буде ухвалено до кінця навчального року

Заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей сподівається, що закон про освіту буде ухвалено у Верховній Раді до кінця цього навчального року.

Про це він заявив під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Зараз у парламенті є проект закону про освіту, і я сподіваюся, що упродовж цього навчального року ми його приймемо. Цей закон відкриє нам зелене світло для побудови нової української школи. Суспільство на це очікує", - сказав він.

Заступник міністра також поінформував, що наразі в Україні широко реалізовується швейцарсько-український освітній проект "Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU", який у процесі підготовки нових стандартів освіти є дуже важливим та своєчасним.

"Як Міністерство освіти ми дуже розраховуємо на те, що у рамках цього проекту зможемо отримати потрібні консультації, коли будемо працювати над новими стандартами освіти", - наголосив Хобзей.

Швейцарці беруться навчати громадянським компетентностям українських педагогів та держслужбовців

В Україні підвищують кваліфікацію педагогічних працівників, державних службовців та представників місцевого самоврядування завдяки швейцарсько-українському освітньому проекту "Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU", який був ініційований Міністерством освіти і науки України та Національним агентством з питань держслужби.

Про це розповіла на прес-конференції в Укрінформі представник Нацагентства з питань держслужби Лариса Жабенко.

"Національне агентство України з питань державної служби цілком підтримує цей швейцарсько-український освітній проект і готовий сприяти його реалізації через мережу навчальних закладів системи підготовки, підвищення кваліфікації державних службовців", - заявила Жабенко.

За її словами, у контексті нормативних документів, які наразі існують в Україні, зокрема, у лютому 2016 року підписано указ Президента про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, навчання державних службовців набуває значної актуальності, саме тому такий проект потрібно реалізовувати і надалі.

У свою чергу, віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України Марина Білинська зауважила, що проект також сприяє вихованню антикорупційних цінностей у педагогів та держслужбовців.

"Одна з громадянських компетентностей - це виховання антикорупційної поведінки, тобто це закладання у ментальність людини, що корупція неприйнятна як соціальна поведінка", - наголосила Білинська.

Так, у процесі реалізації швейцарсько-українського освітнього проекту "Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU" з 2014 по 2016 рік було підготовлено понад 100 майстер-тренерів для системи підвищення кваліфікації педагогічних працівників, державних службовців та представників органів місцевого самоврядування. Курси та модулі у пілотних областях проекту - Київській та Одеській - пройшло понад 5 300 керівників шкіл, учителів різних дисциплін, методичних працівників та керівників освіти. У 2016 році модулі з формування та розвитку громадянських компетентностей впроваджено у систему підвищення кваліфікації держслужбовців та представників місцевого самоврядування у 23 областях України. За перші місяці підготовку уже пройшли понад 2 тис. осіб.

Надалі проект буде поширюватися на нові пілотні регіони України: Полтавську, Херсонську, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Львівську та Луганську області.

Відео заходу:

Фото тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-