Патріотизм - мода чи самосвідомість нації?

Патріотизм - мода чи самосвідомість нації?

Укрінформ
8 листопада об 11.00 відбулася прес-конференція на тему: "Патріотизм - мода чи самосвідомість нації?"  (Зала 2). 

Організатор: Державна бібліотека України для юнацтва.

Учасники: Георгій Саприкін - директор Державної бібліотеки України для юнацтва; Володимир Гонський - заслужений діяч мистецтв України, «голос» Майдану; Микола Ляхович - завідувач відділу національно-патріотичного виховання молоді Міністерства молоді та спорту України; Костянтин Вінніченко - президент Благодійного фонду учасників бойових дій «Єдність побратимів», а також представники різних установ, що займаються освітою і вихованням дітей та молоді, громадські організацій та інші.

Коротко. На заході учасники обговорять напрями і шляхи розвитку національно-патріотичного виховання в освітньому просторі України,   а також позиції і заходи, які стосуються цілісного підходу до організації і перебігу зазначеного виховання.

Підсумкові матеріали:

Молоді українці свідомо обирають патріотичну символіку - Мінмолоді і спорту 

За даними опитування Міністерства молоді та спорту України, 55% української молоді мають державну або націонал-патріотичну символіку, бо це відповідає їх патріотичним цінностям.

Про це повідомив начальник відділу національно-патріотичного виховання молоді Міністерства молоді та спорту України Микола Ляхович під час прес-конференції "Патріотизм - мода чи самосвідомість нації?" в Укрінформі.

"Для прикладу наведу останнє опитування щодо ціннісних орієнтирів молоді, проведене для доповіді в Верховній Раді, що відбулася 2 листопада, нашим Міністерством молоді і спорту в сфері молодіжної політики. Наприклад, там було запитання, яке ми поставили: "чи маєте Ви державну і націонал-патріотичну символіку?". Так от, 55% молоді віком від 14 до 35 років сказали, що вони мають символіку. Серед них синьо-жовту мають 46%, із них лише 7,1% сказали, що вони її носять тому, що це модно. Всі інші відповіли, що мають символіку, бо це відповідає їх переконанням, це патріотично і це символи держави, в якій вони живуть", - сказав Ляхович.

Він також додав, що серед патріотично налаштованих молодих людей є відсоток тих, хто приєднався до патріотичних мотивів через ситуацію на сході України.

"Є все-таки у нашій молоді усвідомленість того, що це не мода. Також не забувайте того, що в нас йде війна і є стихійний, як я його називаю, безпековий патріотизм, коли люди не до кінця розуміють, вони просто гуртуються тому, що вони відчувають небезпеку, вони бачать певний рух патріотичний, вони до нього стихійно приєднуються. На жаль, в подальшому розвитку вони починають відпадати", - додав Ляхович.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-