Австрія допомагає залучати інші країни до участі у Саміті миру - Зеленський

Австрія допомагає залучати інші країни до участі у Саміті миру - Зеленський

Укрінформ
Під час телефонної розмови Президента Володимира Зеленського з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером йшлося про організацію Саміту миру. Зокрема, Зеленський подякував Негаммеру за активну роботу із залучення інших країн до участі у Саміті.

Як передає Укрінформ, про це глава української держави повідомив у Телеграмі.

«Провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером. Подякував йому за підтримку нашого Саміту миру у Швейцарії – зокрема, підтвердженням своєї участі та активною роботою із залучення інших країн. Ми також цінуємо внесок Австрії в гуманітарне розмінування українських територій і розраховуємо на розширення цієї співпраці», – написав Зеленський.

Зі свого боку федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер наголосив на необхідності створення "широкого альянсу союзників", у тому числі за межами ЄС, для досягнення миру в Україні, і мирний саміт у Швейцарії стане важливим кроком на шляху до цього.

"Мирна конференція в червні є важливим кроком на шляху до підготовки ґрунту для того, щоб мир знову став можливим. Ситуація делікатна, але наша чітка мета має бути досягнута - мир на нашому континенті та припинення загибелі людей! Я неодноразово наголошував на цьому протягом багатьох місяців: нам потрібен широкий альянс союзників заради миру, в тому числі за межами ехо-камер ЄС. Саме тому обговорення з главами держав і урядів з багатьох регіонів світу в Швейцарії є такими цінними", - заявив Негаммер.

У канцелярії вказали на те, що мирна конференція щодо України у швейцарському Бюргенштоці 15-16 червня наразі є "єдиною ініціативою, яку підтримують країни з усіх регіонів світу" і "широка участь має вирішальне значення для досягнення цілей конференції".

Сторони також обговорили участь австрійського бізнесу у відновленні України та скоординували майбутні спільні заходи.

Читайте також: Зеленський запросив на Саміт миру лідерів Румунії, Анголи та Іраку

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Фото: Телеграм Zelenskiy / Official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-