Зеленський на саміті міст і регіонів: Мішенню Росії є об’єднана Європа

Зеленський на саміті міст і регіонів: Мішенню Росії є об’єднана Європа

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що мішенню Росії у війні проти України є вся об’єднана Європа.

Про це він заявив під час другого Міжнародного саміту міст і регіонів, у якому взяв участь разом із президентом Європарламенту Робертою Мецолою, передає кореспондент Укрінформу.

«Маємо зробити все, щоб якнайшвидше завершити (і завершити справедливо!) цю російську війну, яка триває на території України, але ставить своєю мішенню всю Європу, європейську єдність, весь європейський проєкт», - заявив Президент.

Відео: Офіційна сторінка Президента України

Він зауважив, що сьогодні Україна відзначає День Європи - «об’єднаної Європи, заснованої на праві і співпраці».

«За достатньо короткий період, буквально за час життя кількох поколінь, Європа змінилась, змінилась докорінно. Континент, який був джерелом конфліктів, джерелом протиріч, став однією з найбільш надійних глобальних опор мирного співжиття націй і справжньої поваги до людського життя. Саме це є результатом європейської єдності, верховенства права у Європі», - підкреслив глава держави.

Він нагадав, що торік Україна вперше на загальнодержавному рівні відзначила День Європи 9 травня - наступного дня після відзначення річниці спільної для європейських народів перемоги над нацизмом.

«Ми маємо завжди пам’ятати: коли Європа розділена, коли Європою правлять страх, гордощі і несправедливість, коли лідерам Європи не вистачає рішучості, а вороги Європи дозволяють собі забути межі моралі та права, мир руйнується, і руйнується дуже швидко. І тоді потрібні колосальні зусилля, щоб мир повернути. Зараз для Європи точно такий же вирішальний час, який був, тоді, коли сучасний проєкт об’єднаної та мирної Європи лише починався», - наголосив Зеленський.

За його словами, сьогодні повага до кожного народу і кожної спільноти «мають таке саме фундаментальне значення для життя поколінь після нас, як значить для нас зараз взаємодія європейців по завершенню Другої світової війни».

Читайте також: До Києва прибула президентка Європарламенту Роберта Мецола

Як повідомлялося, другий Міжнародний саміт міст і регіонів відбувається у Києві. У ньому беруть участь понад 200 учасників.

Фото: Євген Котенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-