До МЗС Австрії направили ноту протесту через антиукраїнський плакат

До МЗС Австрії направили ноту протесту через антиукраїнський плакат

Укрінформ
Українське посольство в Австрії направило до МЗС країни офіційну ноту, в якій засудило стратегію Партії свободи (FPÖ) маніпулятивно і спотворено висвітлювати причини та зміст російської повномасштабної агресії.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у Посольстві України в Республіці Австрія, коментуючи використання FPÖ у передвиборчій агітації на виборах до Європарламенту плаката антиукраїнського характеру.

"Щойно посольству стало відомо про маніпулятивний зміст плаката партії FPÖ, посол України невідкладно піддав гострій критиці його зміст. Посольство також направило до МЗС Австрії офіційну ноту, в якій засудило стратегію FPÖ маніпулятивно і спотворено висвітлювати причини та зміст російської повномасштабної агресії, що, серед іншого, є знущанням і образою українського народу й створює підстави для виправдання воєнних злочинів росіян в Україні", - повідомили у дипмісії.

Посол України Василь Химинець "гостро піддав критиці практику маніпуляцій і брехні у розмовах з окремим політиками FPÖ". "У відповідь політики стверджують, що зміст плаката не має антиукраїнського характеру, а є критикою бездіяльності президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, яка не вживає достатніх заходів задля налагодження мирного процесу", - зазначили у дипмісії.

Читайте також: Помічника депутата Європарламенту затримали за підозрою у шпигунстві на Китай - DW

Було наголошено на тому, що посольство використовує як дипломатичні канали, так і публічний простір, щоб звернути увагу на неприйнятність стратегії Австрійської партії свободи, "що прагне здобувати політичний капітал на основі брехні та відвертих маніпуляцій у зв’язку зі страшною трагедією українського народу".

"Продовжуємо активну роботу та виходимо з того, що політика обману і брехні, як і спроби виправдання російської агресії, є абсолютно аморальна і мерзенна", - підкреслили у Посольстві України в Австрії.

Як повідомляв Укрінформ, правопопулістська Австрійська партія свободи (FPÖ), яка відома своїми проросійськими позиціями, використала у передвиборчій агітації на виборах до Європарламенту плакат антиукраїнського характеру, виставивши українців такими, що нібито разом з Єврокомісією хочуть війни.

Читайте також: Лідер нідерландських ультраправих розкритикував надання додаткової допомоги Україні

Основний виборчий плакат FPÖ, який поширюється як на інформаційних онлайн-ресурсах партії, так і у вуличній агітації, стосується теми триваючої війни РФ проти України та підтримки українського народу з боку Європейського Союзу. Але при цьому на самому плакаті немає не те що засудження розв’язаної Кремлем війни, а навіть згадки про Росію як агресора.

Натомість на постері зображено Президента України Володимира Зеленського та президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, які цілуються на тлі руїн та військової техніки. Цей колаж має підпис "фон дер Ляєн та Зеленський", а збоку є слова "розпалювання війни".

Також виборчий плакат FPÖ відсилає до проблем міграційної кризи, пандемії коронавірусу та зміни клімату з натяком на неефективність ЄС у реагуванні на них. Великими буквами через весь плакат проходить "Зупинити ЄС-божевілля".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-