Кулеба закликав Європу перейти до економіки та промисловості воєнного часу

Кулеба закликав Європу перейти до економіки та промисловості воєнного часу

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Європу перейти до економіки та промисловості воєнного часу, щоб стримати агресію Росії.

Про це він заявив на форумі оборонних індустрій Україна-ЄС, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС України.

Міністр підкреслив, що реваншистську антиєвропейську диктатуру, Росію, яка хоче зруйнувати мир на континенті, можна зупинити лише за допомогою переважаючої оборонної потужності завдяки спільному нарощуванню оборонної промисловості.

“Якщо ми хочемо зберегти мир в Європі, ми повинні перейти до європейської економіки та промисловості воєнного часу. Лише так ми можемо стримати агресію Росії, продемонструвавши, що Європа має засоби для самозахисту. Спільний оборонно-промисловий простір допоможе подолати існуючі проблеми. Жодна країна не може допомогти Україні та захистити Європу самотужки. Ми можемо цього досягти лише колективними зусиллями”, - наголосив Кулеба.

Глава українського зовнішньополітичного відомства зазначив, що успіх розвитку європейської оборонної промисловості залежить від створення спільного оборонно-промислового простору в рамках ЄС, а також країн-партнерів і країн-кандидатів; та довгострокового планування, контрактів та закупівлі.

Кулеба також закликав до посилення співпраці між оборонними галузями України та ЄС і відзначив, що сьогодні наша країна є європейським центром оборонної промисловості.

"Багато урядів і компаній вже співпрацюють зі своїми українськими колегами, і вигоди від цього величезні. Кожен євро, інвестований у здатність України виробляти більше озброєнь, генерує вигідні безпекові та фінансові дивіденди для європейських партнерів", – наголосив міністр.

Очільник МЗС України окремо зазначив, що вже зроблено багато сміливих кроків, щоб пробудити Європу і перетворити її на справжнього глобального гравця, водночас, необхідно зробити ще більше, щоб уможливити перемогу України над російською агресією та довготривалий, добре захищений мир у всій Європі.

Читайте також: Для ЄС важливо налагодити виробництво зброї в Україні - Боррель

Як повідомлялося, 6 травня у Брюсселі відбувається Форум оборонної промисловості ЄС-Україна, який зібрав більш як 350 учасників, включаючи представників урядових організацій та європейського бізнесу. Головною метою заходу є подальша підтримка та інтеграція українського оборонно-промислового комплексу в структуру європейської оборонної промисловості для негайного забезпечення потреб України в озброєнні і військовій техніці, та для нарощування спроможностей європейського оборонного виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-