Українські депутати ознайомилися із військовою юстицією у Канаді

Українські депутати ознайомилися із військовою юстицією у Канаді

Ексклюзив
Укрінформ
Члени парламентської делегації Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності під час візиту до Канади ознайомилися із принципами роботи військової юстиції у країні.

Про це кореспондентові Укрінформу по завершенні візиту розповів голова делегації народний депутат Сергій Іонушас.

“Основною метою візиту було поглиблення міжпарламентського співробітництва й отримання інформації стосовно військової юстиції”, - сказав Іонушас.

За його словами, на розгляді Комітету з питань правоохоронної діяльності перебуває кілька законопроєктів стосовно військової юстиції в Україні. “Тому ми хотіли дізнатися, яким чином ця система функціонує в Канаді, які вона має плюси, який створено баланс між військовою та цивільною юстиціями, що відноситься до функціоналу військової поліції, а що - цивільної, яким чином вони співпрацюють одна з одною”, - зазначив депутат.

Іонушас додав, що члени делегації зустрічалися із рядом експертів й візаві з двох комітетів канадського парламенту, у віданні яких знаходиться правоохоронна діяльність та військова юстиція.

Читайте також: Українська діаспора закликає Канаду збільшити військову допомогу Україні

Окрім цього відбулися зустрічі із керівництвом правоохоронних органів Канади, військовим омбудсменом, членами комісій, які здійснюють суспільний нагляд над військовою та цивільною юстиціями. “Ми також були на військовій базі, де поспілкувалися із командирами, дізналися, як це працює у полі, яким чином вони диференціюють дисциплінарні провадження та діяння, які становлять військові злочини”, - підсумував Іонушас.

Як повідомляв Укрінформ, члени делегації Верховної Ради в Оттаві обговорили з міністром оборони Канади Білом Блером і спікером Палати громад Грегом Фергюсом посилення військової підтримки України.

Фото надане Посольством України в Канаді

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-