Зеленський: Енергія розширення ЄС надає Україні енергію для стійкості та спротиву

Зеленський: Енергія розширення ЄС надає Україні енергію для стійкості та спротиву

Укрінформ
Україна вдячна Європейському Союзу за допомогу у відновленні енергетичних об’єктів та електромереж, але, з політичної точки зору, ЄС дає українському суспільству й інший різновид енергії, - енергію сили духу та стійкості, що виходить з перспективи повноправного членства України в ЄС.

Про це Глава Української держави Володимир Зеленський  заявив під час звернення до лідерів країн ЄС в режимі телеконференції, передає Укрінформ з посиланням на речницю президента Євроради Катерину Касінге.

«Ми вдячні за змістовну допомогу кожного з вас у наданні обладнання й фінансів для відновлення нормальної електричної генерації та її розподілу після російських ударів. Але ми також потребуємо особливу підтримку для енергії нашого суспільства, - для енергії духу, енергії спротиву. Це щось таке, що належить до політичної сфери. Нам необхідно, щоб Європейський Союз виконував власні обіцянки, і нашим людям необхідно бачити, що Україна просувається ближче до повноправного членства», - сказав Президент України, звертаючись до європейських лідерів.

Він зауважив, що червень є «вірним часом» для того, щоб дійсно розпочати переговори з Україною щодо членства. Сторони мають ухвалити рамкові умови для переговорів та провести першу міжурядову конференцію.

«Давайте не будемо забувати про енергію справедливості, яка є у серці Європи. Давайте не будемо забувати, як ми вдячні за неї, і як ми прагнемо її дотримуватися», - зазначив Володимир Зеленський.

Він також висловив переконання, що санкції проти Росії за її терористичні вчинки мають бути посилені, російські активи мають використовуватися для захисту життів проти російського терору, - і це буде справедливим.

«Будь-ласка, продовжуйте роботу з обмеження російських надходжень. Європа може забезпечити нульову толерантність до будь-чого, що приносить Росії прибуток для терору та дестабілізації. Це також буде справедливим. Але це також уде ефективним. Кожна країна, що забороняє торгівлю з Росією, кожен митний збір, який спрямований проти імпорту російських товарів, кожен ваш бізнес, який покидає Росію, - все це забезпечує мир і стабільність в Європі» - підкреслив український лідер.

Читайте також: Протиповітряний захист української енергетики відповідає безпековим інтересам ЄС - Зеленський

«Ми всі знаємо про необхідність перевершити Путіна у нашій рішучості, щоб ця війна почала остаточно рухатися до свого справедливого завершення​. Я вірю в мир і я переконаний у силі нашої Європи. Дякую вам всім за підтримку. Дякую за силу Європи. Слава Україні», - цими словами Президент завершив свій виступ перед учасниками саміту ЄС.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської ради, головною темою якою визначені питання конкурентоспроможності ЄС та розвитку європейської економіки. Перший день зустрічі лідери ЄС присвятили розгляду найбільш гострих міжнародних проблем, включаючи розвиток ситуації в Україні та на Близькому Сході.

До глав держав та урядів в режимі телеконференції звернувся президент України Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-