О 13:30 - презентація дослідження про співпрацю України й Глобального Півдня

О 13:30 - презентація дослідження про співпрацю України й Глобального Півдня

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
17 квітня о 13:30 - презентація дослідження «Перспективи співпраці України та держав Глобального Півдня».

Організатори: Аналітичний центр «Об’єднана Україна»,  Медіацентр Україна-Укрінформ.

Учасники: Олексій Кущ – економіст, фінансовий аналітик; Ігор Петренко – політолог, доктор політичних наук; Антон Кучухідзе – співзасновник АЦ «Об’єднана Україна», політолог-міжнародник; Петро Олещук – політолог, доктор політичних наук; Валентин Гладких – політичний аналітик, кандидат філософських наук; Дмитро Левусь – експерт-міжнародник.

Чому це важливо? 

В лютому 2024 року Аналітичний центр «Об’єднана Україна» провів круглий стіл «Україна для Глобального Півдня», а пізніше – тематичне експертне опитування з метою визначення пріоритетних напрямків співпраці нашої держави з відповідними країнами. Отримані результати дослідження – спроба резюмувати отриману інформацію та виробити актуальні пропозиції, що допоможуть Україні прогнозовано та ефективно оптимізувати свою зовнішньополітичну діяльність.

Результати експертного опитування вказують на потенціал глибокої та продуктивної співпраці між Україною та країнами Глобального Півдня. Зокрема, існує широкий спектр "точок дотику" між Україною та цими країнами, які створюють підґрунтя для ефективного економічного партнерства та спільних ініціатив щодо розвитку. Зокрема, важливими напрямками співпраці є розвиток економічних відносин, особливо у сферах агропромисловості, енергетики та технологій. Україна має значний потенціал у цих галузях і може пропонувати свій досвід та ресурси для спільного розвитку.

Співпраця з країнами Глобального Півдня має потенціал стати важливим елементом зміцнення міжнародного порядку та сприяти миру та стабільності в регіоні та у всьому світі.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-