У МЗС України обговорили з послом можливість залучення Бразилії до Формули миру

У МЗС України обговорили з послом можливість залучення Бразилії до Формули миру

Укрінформ
Заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець обговорила з послом Бразилії Нортоном де Андраде Мелло Рапеста можливість залучення його країни до реалізації Формули миру.

Про це повідомило МЗС України за підсумками зустрічі, передає Укрінформ.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили стан двосторонніх відносин між Україною та Бразилією, відзначили важливість подальшої інтенсифікації взаємодії, а також окреслили основні двосторонні заходи на найближчу перспективу.

Боровець та Рапеста обмінялись думками щодо актуальних питань двостороннього співробітництва та міжнародного порядку денного, зокрема щодо можливості залучення Бразилії до реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: На Саміті миру потрібне широке представництво країн - Офіс президента

Як повідомляв Укрінформ, президенти Франції Еммануель Макрон та Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва не змогли зблизити свої позиції щодо питання війни в Україні, а також присутності Путіна на наступному саміті G20.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак влітку минулого року заявив, що Україна та Бразилія можуть розпочати нову еру відносин, адже мають спільний інтерес у багатьох сферах, які підтримуватимуть економіку майбутнього.

Водночас посол України у Бразилії Андрій Мельник 1 квітня заявив, що високопосадовці та політики цієї країни уникають розмов про війну через так звану нейтральну позицію.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-