На Саміті миру потрібне широке представництво країн - Офіс президента

На Саміті миру потрібне широке представництво країн - Офіс президента

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква наголосив на необхідності широкого представництва країн світу на Саміті миру, що відбудеться у Швейцарії.

Про це він сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Представник ОП зауважив, що за результатами розмови президентів України і Швейцарії було визначено місце і час проведення саміту, зараз триває вирішення організаційних моментів, зокрем підготовка запрошень до участі в Саміті, які будуть розіслані державам.

"Я б не погодився в тому, що інтрига лише Китай (ідеться у про участь КНР у Саміті миру - ред.). Нам потрібне широке представництво країн світу на цьому саміті і, дійсно, доволі широке представництво країн Глобального Півдня, до яких ми відносимо, до речі, не лише Китай,- це й Індія, і Південна Африка, і Саудівська Аравія, і Бразилія, це інші країни латиноамериканського, африканського, азійського регіонів. І над цим працюємо не лише ми і не лише Швейцарія як країна, яка буде приймати цей саміт, а й наші партнери в Європі", - сказав Жовква.

Він зазначив, що Президент України у спілкуванні з європейськими лідерами говорить не лише про їхню участь у Саміті миру, а "яким чином вони, користуючись своїми зв'язками, використовуючи свої візити, спілкування з лідерами Глобального Півдня, можуть заохотити їх також узяти участь у цьому Саміті".

Читайте також: ЄС вітає Саміт миру у Швейцарії, але й досі чекає на запрошення

Жовква нагадав, що на останній зустрічі радників із національної безпеки у Давосі були присутні представники 84 країн. Тож кількість представників на саміті у Швейцарії "не буде нижчою , а впевнений, вона буде вищою", підкреслив заступник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру - це міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасників Української формули миру. Він проходитиме 15-16 червня.

Посол Китаю у Швейцарії Ван Шитін заявляв, що влада КНР розглядає можливість участі у Глобальному саміті миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-