Усі прості рішення для початку перемовин з ЄС ухвалені, попереду наступний крок - Стефанішина

Усі прості рішення для початку перемовин з ЄС ухвалені, попереду наступний крок - Стефанішина

Укрінформ
Україна вже ухвалила всі прості рішення щодо створення необхідних для початку перемовин з ЄС державних інституцій, тепер треба визначити стратегію утвердження верховенства права в державі, щоб такі інституції були ефективними і розвивалися.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у виступі на відкритті заходу високого рівня «Десятиліття трансформації, до майбутнього цілісності: Реформи протидії корупції та верховенства права в Україні за підтримки ЄС», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Урядовиця зазначила, що всі здобутки України за попередні роки привели нас у точку початку переговорів щодо членства у ЄС.

Читайте також: Активна фаза підготовки до міжурядової конференції з ЄС почнеться в другій половині травня - Стефанішина

«Початок полягає в тому, що тепер ми маємо думати про стратегію... Буквально з червня цього року в рамках майбутнього переговорного процесу ми повинні будемо визначити стратегію утвердження верховенства права в нашій державі з розумінням того, що прості рішення вже ухвалені, інституції створені і функціонують, до них є довіра, керівники обрані у прозорий спосіб. Тепер такі інституції мають бути ефективними. Тепер усе, що ми здобували протягом цих десяти років, має працювати і розвиватися», - сказала Стефанішина.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що активна фаза підготовки до затвердження переговорної рамки та міжурядової конференції з Європейським Союзом розпочнеться в другій половині травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-