Макрон і Шольц обговорили європейські ініціативи з військової підтримки України

Макрон і Шольц обговорили європейські ініціативи з військової підтримки України

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон у п’ятницю провів відеоконференцію з канцлером Федеративної Республіки Німеччина Олафом Шольцем, обговорювали плани Європи з військової підтримки України.

Про це ідеться в пресрелізі Єлисейського палацу, текст якого має Укрінформ.

«Підтвердивши свою непохитну та довгострокову підтримку України, обидва лідери проаналізували роботу, проведену під час конференції на підтримку України, що відбулася в Парижі 26 лютого, та Веймарського саміту, що відбувся в Берліні 15 березня. Вони також обговорили європейські ініціативи з військової підтримки України», - йдеться в документі.

Лідери Франції та Німеччини також обговорили відносини між Європейським союзом та Китаєм і скоординували свої зусилля, зокрема, щодо захисту відновлення балансу в європейсько-китайських торговельних відносинах та наголосили на впливі війни в Україні на європейську безпеку.

Читайте також: МЗС Китаю анонсувало візит до країни Шольца

Напередодні позачергового засідання Європейської ради, яке відбудеться 17-18 квітня в Брюсселі, президент Франції і канцлер Німеччини наголосили на необхідності підвищення європейської конкурентоспроможності.

Як передавав Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон наголосив на необхідності визнати нову геополітичну реальність та прискорити перехід до «економіки війни», щоб і надалі підтримувати Україну та зміцнювати обороноспроможність Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-