Радіаційна, хімічна, біологічна та ядерна безпека: Україна і Словаччина підписали угоду

Радіаційна, хімічна, біологічна та ядерна безпека: Україна і Словаччина підписали угоду

Укрінформ
Україна та Словаччина підписали Угоду про напрями взаємодії та співробітництва у галузі радіаційної, хімічної, біологічної, ядерної безпеки на кордоні.

З українського боку угоду підписав голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, зі словацького – міністр внутрішніх справ Матуш Шутай Ешток, передає Укрінформ з посиланням на ДПСУ.

"Реалізація Угоди підвищить ефективність і дієвість пропускних спроможностей на спільній ділянці кордону. Загальними зусиллями прикордонних відомств зможемо ефективно здійснювати контроль за організацією протидії незаконному поводженню з хімічними, біологічними, радіоактивними та ядерними матеріалами на українсько – словацькому кордон", - наголосив Дейнеко.

Підписання угоди відбулося в рамках проведення міжурядових консультацій, які проходять на високому представницькому рівні під керівництвом прем’єр-міністрів Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо.

Читайте також: Україна і Словаччина співпрацюватимуть у постачанні нафтопродуктів до ЄС

"Наші консультації дадуть поштовх і для міжрегіонального співробітництва, для реалізації проєктів між містами й громадами України та Словаччини. Для нас також критично важлива підтримка наших євроінтеграційних прагнень і Формули миру Президента України. Зосередимо увагу на цих питаннях", - сказав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, у словацькому містечку Михайлівці, що неподалік кордону з Україною, у четвер проходили українсько-словацькі урядові консультації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-