В ОП обговорили з преставниками ЄС пріоритети регіональної політики України

В ОП обговорили з преставниками ЄС пріоритети регіональної політики України

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба і делегація Представництва Євросоюзу в Україні обговорили пріоритети української регіональної політики та реформи децентралізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

«Зокрема ті ініціативи, які стосуються реалізації Плану відновлення, реконструкції та модернізації країни в межах Ukraine Facility. Це фінансовий інструмент для України, який Європейська рада затвердила 1 лютого цього року. Він передбачає 50 млрд євро на 2024–2027 роки», - ідеться у повідомленні.

«В умовах війни стала міжнародна підтримка має ключове значення для подальшого впровадження реформ», – наголосив Кулеба.

Сторони окремо відзначили прогрес України, якого вдалося досягти за конкретними критеріями членства з фокусом на питаннях регіонального розвитку та реформуванні місцевих державних адміністрацій.

Найякіснішим показником успіхів України на шляху до євроінтеграції стало те, що в березні цього року Рада ЄС узяла на розгляд проєкт переговорної рамки для України та Молдови.

Кулеба подякував делегатам Представництва Євросоюзу за результативну співпрацю й наголосив на важливості затвердження рамки після проведення виборів до Європейського парламенту в червні.

Зі свого боку успіхи України відзначили й партнери.

Читайте також: Кулеба закликав західних партнерів до «конкретних і сильних рішень» для України

«Роль місцевого самоврядування залишатиметься важливою для двох стратегічних процесів в Україні: розширення ЄС та відновлення», – зазначив керівник програм співробітництва Представництва ЄС Штефан Шльонінг.

Кулеба передав запрошення на чергове засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбудеться незабаром.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до Плану для реалізації Ukraine Facility 2024-2027 Україна за фінансової підтримки ЄС реалізовуватиме низку реформ у соціальній сфері.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-