Кулеба закликав західних партнерів до «конкретних і сильних рішень» для України

Кулеба закликав західних партнерів до «конкретних і сильних рішень» для України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав західних союзників, зокрема членів НАТО, прийняти «швидкі, конкретні й сильні рішення», щоб зміцнити оборону України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це глава МЗС заявив під час відеоконференції на третьому форумі «Україна - Франція», організованому центром «Нова Європа» спільно з Французьким інститутом міжнародних відносин (IFRI).

«Я чую слова солідарності. Але сьогодні ми повинні прийняти сильні, конкретні рішення для зміцнення української оборони», - сказав Кулеба, коментуючи підсумки ради Україна - НАТО у Брюсселі, де однією з ключових тем було забезпечення України системами протиповітряної оборони Patriot.

За словами міністра, українська сторона досі витрачає сили на необхідність переконувати партнерів зробити «щось додатково, не просте, але конкретне для України». «А цього вже не повинно бути. Тому що вже всі повинні об'єднатися в розумінні, що якщо ти сьогодні не відправиш свою батарею Patriot в Україну збивати російські ракети, то завтра тобі доведеться збивати російські ракети у своїй країні над своєю головою», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Столтенберг готовий сприяти посиленню ППО України

За словами глави МЗС, він залишив Брюссель з відчуттям, що щось зрушилося з місця.

Він додав, що слід працювати цілодобово, сім днів на тиждень, аби допомогти Україні перемогти і запобігти поширенню війни на Європу.

Кулеба також прокоментував перспективи надання Україні пакету американської допомоги, який блокується республіканцями в Конгресі США.

«На цьому тижні ми почули обнадійливі сигнали від Джонсона, сьогодні я почув їх від державного секретаря Блінкена. У мене немає сумнівів у щирості державного секретаря, з яким ми багато вже пройшли за цю війну. І я вірю, що такий пакет буде ухвалений, але я не можу сказати, коли саме», - резюмував глава МЗС.

Читайте також: Білий дім веде непублічні переговори зі спікером Джонсоном щодо допомоги Україні - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Дмитро Кулеба у розмові з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом наголосив на нагальній необхідності надання Україні більшої кількості систем ППО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-