Зеленський назвав п'ять пріоритетів в оновленій роботі РНБО

Зеленський назвав п'ять пріоритетів в оновленій роботі РНБО

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський представив нового секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Литвиненка та назвав п'ять пріоритетів у роботі цього органу.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Новим секретарем РНБО я призначив Олександра Литвиненка. Це людина, яку знають у Раді національної безпеки і оборони. Він працював в РНБО. Зараз цей досвід може поєднатись з досвідом роботи на посаді керівника Служби зовнішньої розвідки України», – сказав Зеленський.

Глава держави підкреслив, що розпочинається оновлена робота Ради національної безпеки і оборони України, і визначив її пріоритети.

Зеленський зауважив, що перший пріоритет подальшої роботи – більше прогнозованості. За його словами, РНБО має всі можливості, щоб об'єднати аналітичний потенціал українських розвідок та інших органів, які функціонують у сфері національної безпеки.

«Нам потрібне посилення можливості України прогнозувати та впливати на процеси, від яких залежить національна безпека нашої держави», – підкреслив Президент.

Він зазначив, що другим пріоритетом є продовження виконання всіх поточних завдань системи РНБО, особливо щодо санкційної політики.

«Санкції стали важливим потужним інструментом, який реально захищає нашу українську національну безпеку. Цей інструмент має і надалі працювати максимально точно і вчасно», – наголосив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що третім важливим пунктом є доктринальна робота.

«Чіткість національних орієнтирів і системність у їх реалізації – це те, що потрібно і зараз, і після війни. Ми дуже розраховуємо, що РНБО в координації з органами влади та іншими суспільними структурами реалізують цю мету», – сказав Президент.

Він назвав четвертий важливий пріоритет – це кібербезпека та інформація.

«РНБО має потенціал робити більше для захисту від ворожих дестабілізаційних операцій та координації всіх державних інституцій у цій сфері. Для кіберзахисту України принципово важлива робота з нашими постійними стратегічними партнерами, які володіють необхідним потенціалом. Очікую відповідного лідерства. Варто і надалі розвивати спроможність нашого ударного кіберпотенціалу», – наголосив Зеленський.

Останнім пунктом Президент виділив роботу Ставки, проєкти рішень, контроль за виконанням рішень. За його словами, усе це, звичайно, має бути продовжене.

Зеленський додав, що очевидний пріоритет – це оборона держави та захист українського суспільства.

Читайте також: Зеленський про звільнення Данілова: Він переводиться на інший напрямок

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО і призначив на цю посаду Олександра Литвиненка.

Литвиненко працював у Головному управлінні урядового зв’язку Служби безпеки України і Департаменті інформаційно-аналітичного забезпечення СБУ, був директором Національного інституту стратегічних досліджень, з квітня 2014 року по серпень 2019 року перебував на посаді заступника секретаря РНБО, Службою зовнішньої розвідки керував з 23 липня 2021 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-