Вступ України в ЄС створює можливості й для європейців - посол Швеції

Вступ України в ЄС створює можливості й для європейців - посол Швеції

Укрінформ
Україну очікує економічне зростання вище за середнє у світі, що дає можливості не лише для українців, а й для Європейського Союзу.

Про це заявив посол Швеції в Україні Мартін Оберг на заході NV «Європейський шлях України. Діалоги про майбутнє», передає Укрінформ. 

«Переваги тісно повʼязані з такими викликами, як сільське господарство, робоча сила тощо, але Україна – також ринок. Залежить від того, як рахувати, але це 35-40 млн споживачів. Будуть можливості відбудови, численні проєкти, очікується, що десятиліттями буде зростання вище середнього. Це можливості не лише для українців, а й для нас – стати частиною цього», – сказав дипломат.

Посол Швеції наголосив, що з Україною діє така сама логіка економічної співпраці і, попри складнощі, конкуренція зробить життя українців та європейців кращим.

Оберг зазначив, що більшість шведських компаній розглядають можливості збільшення промислового виробництва в нашій країні.

«Через війну люди вагаються, але багато запитань звучить і помічаю багато інтересу», – додав він.

Читайте також: Паралельні перемовини України про вступ до ЄС і НАТО мають кілька переваг - Пайфер

Як повідомляв Укрінформ, Європейська рада доручила Раді ЄС швидко опрацювати рамки для переговорів з Україною щодо членства, аби розпочати переговорний процес ще до завершення терміну бельгійського головування в Євросоюзі.

Якщо перша міжурядова конференція між Україною і ЄС відбудеться ще за бельгійського головування, це означає, що переговори розпочнуться у період до кінця червня, коли завершиться ротаційне головування Бельгії в ЄС. З 1-го липня головування в ЄС переходить до Угорщини.

Фото: Кадр Video NV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-