РФ намагається перекласти на Україну відповідальність за теракт у «Крокусі»: в ОП назвали кілька цілей

РФ намагається перекласти на Україну відповідальність за теракт у «Крокусі»: в ОП назвали кілька цілей

Укрінформ
Російська пропаганда намагається перекласти відповідальність на Україну за теракт у «Крокус Сіті Голл», щоб виправдати провал власних спецслужб та подальшу мобілізацію на війну проти України.

Про це на брифінгу заявив радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, передає Укрінформ.

«Російська пропаганда намагається перекласти відповідальність на Україну за теракт в Росії. При цьому переслідує декілька цілей: виправдати провал власних спецслужб, виправдати той факт, що вони проігнорувати попередження з боку США, виправдати подальшу мобілізацію на війну проти України», – сказав Лещенко.

Він зазначив, що заяви про причетність нашої держави до цього теракту лунають від всіх посадових осіб держави-агресора.

«Зокрема, директор ФСБ Олександр Бортніков в інтерв’ю всім російським пропагандистам стверджує, що за попередньою інформацією, нібито терористів чекали в Україні та готували «віконце» на кордоні. Він сказав «за попередньою оперативною інформацією» для того, щоб коли ця інформація не підтвердилася сказати, що це була лише попередня інформація», – підкреслив радник керівника Офісу Президента.

Лещенко також розповів, що пропагандист державного російського телебачення Євген Піддубний написав, що зброя та боєприпаси передавались в Росію нібито «із відомства Буданова», при цьому жодних доказів він не наводить.

Читайте також: ФСБ на тимчасово окупованих територіях почало перевірки завезених громадян Таджикистану

За словами радника керівника ОП, так само не наводить доказів й інший пропагандист Юрій Подоляка, який написав, що СБУ «координувала теракт» в «Крокусі».

Лещенко звернув увагу на розбіжності у версіях пропагандистів: в одного - ГУР, а в іншого – СБУ.

Також він спростував інформацію російських пропагандистів, що нібито удар по Києву 25 березня був завданий «по співробітникам СБУ». Лещенко підкреслив, що атаці піддався цивільний об'єкт.

Як повідомлялося, увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус Сіті Голл» у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і підпалювали виходи. Відповідальність за напад узяла на себе терористична організація ІДІЛ.

Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 137 осіб, зокрема троє дітей, понад 180 постраждали.

Чотирьох чоловіків таджицького походження затримали за підозрою у скоєнні теракту. Ще трьом уродженцям Таджикистану обрали запобіжний захід за підозрою у причетності до теракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-