Кулеба про спроби РФ пов’язати Україну з терактом у Підмосков’ї: Чергова брехня з дуже довгого списку

Кулеба про спроби РФ пов’язати Україну з терактом у Підмосков’ї: Чергова брехня з дуже довгого списку

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ відкидати спроби Путіна пов’язати Україну чи інші західні країни з масовою стріляниною під Москвою, бо це чергова брехня з дуже довгого списку.

Відповідний заклик глава української дипломатії оприлюднив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Очільник МЗС зауважив, що список путінської брехні «дуже довгий». Зокрема Путін збрехав про вибухи житлових будинків у 1999 році, катастрофу підводного човна «Курськ» у 2000 році, облогу школи в Беслані у 2004 році, вбивства Політковської у 2006 році, Магнітського у 2009 році, Нємцова у 2015 році та багатьох інших критиків, про російських військових, які окупували Крим, збиття MH17 та плани вторгнення в Україну, нагадав Кулеба.

«Путін - патологічний брехун. У тому числі зараз, коли він відчайдушно намагається пов’язати Україну чи інші західні країни з масовою стріляниною під Москвою, незважаючи на те, що немає жодних доказів на підтримку таких тверджень. Не дозволяйте Путіну та його поплічникам обдурити вас. Їхня єдина мета – спонукати більше росіян гинути в їхній безглуздій злочинній війні проти України, а також прищепити ще більше ненависті до інших націй, не лише до українців, а й до всього Заходу», - зазначив міністр закордонних справ України.

Читайте також: Британія застерегла Путіна від використання теракту для посилення війни проти України - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 23 березня, Путін заявив, що для підозрюваних у скоєнні теракту в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол» нібито було відкрито «вікно для перетину кордону» з Україною.

Нагадаємо, увечері 22 березня у концертний зал Crocus City Hall (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту «Пікнік» вдерлися «люди в камуфляжі» та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Наразі відомо про 133 загиблих та 152 постраждалих внаслідок теракту.

Відповідальність за теракт у «Крокус Сіті Хол» у Підмосков’ї взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава». Попри це, російські офіційні особи та пропагандисти продовжують намагатися покласти провину за теракт на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-