Британія застерегла Путіна від використання теракту для посилення війни проти України - ЗМІ

Британія застерегла Путіна від використання теракту для посилення війни проти України - ЗМІ

Укрінформ
У Великій Британії попередили президента Росії Володимира Путіна, щоб він не використовував теракт у Підмосков’ї як «привід» для посилення війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph із посиланням на поінформоване джерело.

У суботу, 23 березня, Путін заявив, що для підозрюваних у скоєнні теракту в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол» нібито було відкрито «вікно для перетину кордону» з Україною.

«Відчайдушне бажання Путіна покласти всю (провину за теракт – ред.) на Україну не є дивним, оскільки він намагається ще більше обдурити російський народ, вдаючи, що всередині Росії немає інакомислення», – сказало виданню високопоставлене джерело з питань безпеки у британському уряді.

Читайте також: Зеленський про теракт у Підмосковʼї: У Росії це вже було неодноразово і методи завжди однакові

За словами джерела, російський президент не повинен використовувати цей «сфабрикований зв’язок» як привід для посилення незаконної війни в Україні.

Своєю чергою голова Комітету закордонних справ Палати громад британського парламенту Алісія Кернс вказала, що російські медіа поширили фейкові відео українських чиновників, щоб звинуватити Україну у теракті та надати Путіну привід для подальших звірств.

«Немає жодних ознак ані будь-якого зв’язку (теракту – ред.) з Україною, ані будь-яких достовірних підстав припускати їх причетність», – наголосила Кернс.

Як повідомлялося, увечері 22 березня у концертний зал Crocus City Hall (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту «Пікнік» вдерлися «люди в камуфляжі» та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Наразі відомо про 133 загиблих та 152 постраждалих внаслідок теракту.

Відповідальність за теракт у «Крокус Сіті Хол» у Підмосков’ї взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава». Попри це, російські офіційні особи та пропагандисти продовжують намагатися покласти провину за теракт на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-