Зеленський зустрівся із сенатором Гремом - обговорили роль американської допомоги Україні

Зеленський зустрівся із сенатором Гремом - обговорили роль американської допомоги Україні

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з сенатором США Ліндсі Гремом та тимчасовим повіреним у справах США в Україні Робертом Нідемом розповів про ситуацію на полі бою та життєво важливу роль американської допомоги для України.

Про це повідомило у соцмережі Х посольство США в Україні, передає Укрінформ.

«Сенатор Ліндсі Грем та Тимчасовий повірений у справах США в Україні Роберт Нідем провели важливу зустріч з Президентом Володимиром Зеленським, під час якої почули про ситуацію на полі бою та про життєво важливу роль американської допомоги у боротьбі України з російською агресією. Ми всі погоджуємося, що час має суттєве значення у допомозі Україні захиститися», - зазначили у посольстві.

Як інформує пресслужба глави держави, під час зутрічі Володимир Зеленський заявив, що стала підтримка України з боку міжнародних партнерів, особливо Сполучених Штатів Америки, зараз, як ніколи, важлива для реалізації планів із деокупації наших територій та захисту людей.

Президент висловив вдячність Конгресу, обом партіям – Демократичній та Республіканській, Президенту США, його адміністрації та всьому американському народу за надання Україні оборонної, фінансової та економічної допомоги.

«Наша боротьба за незалежність і територіальну цілісність триває. Стала підтримка України з боку міжнародних партнерів, особливо Сполучених Штатів, зараз як ніколи важлива для реалізації планів із деокупації наших територій та захисту людей. Ми розраховуємо на збереження та посилення такої підтримки», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Законопроєкт про допомогу США Україні можуть ухвалити найближчим часом - Малюська

Зазначається, що в цьому контексті під час зустрічі сторони предметно обговорили питання подальшої всебічної допомоги Україні з боку США.

«Ми бачимо рішучу налаштованість американського Конгресу посилювати підтримку України та вдячні за це. Для нас критично важливо, щоб Конгрес уже невдовзі завершив усі необхідні процедури та ухвалив остаточне рішення про виділення Україні макрофінансової допомоги, яка зміцнить українську економіку та наші Збройні Сили», – зазначив Президент.

Також Зеленський поінформував американського сенатора про ситуацію на передовій та першочергові потреби ЗСУ, акцентував на критично важливому значенні подальшого надання партнерами військово-технічної допомоги, зокрема систем ППО та ракет до них. 

Окрему увагу під час зустрічі приділили темі євроатлантичної інтеграції. Зокрема, Зеленський наголосив, що «Україна розраховує на подальшу підтримку з боку США наших євроатлантичних прагнень».

Відео: Офіс Президента

Читайте також: Економіка та фронт: Шмигаль обговорив із сенатором Гремом нагальні потреби України

Як повідомляв Укрінформ, сенатор-республіканець Сполучених Штатів Ліндсі Грем у понеділок прибув до Києва.

Сенатор Грем раніше був відомий своєю активною підтримкою України. У січні минулого року він відвідав Київ разом з іншими колегами-законодавцями. Грем є старшим членом Юридичного комітету. Крім того, він входить до складу комітетів з питань асигнувань, бюджету, навколишнього середовища та громадських робіт Сенату США.

Водночас у лютому цього року впливові сенатори-республіканці й демократи, які роками працювали із Ліндсі Гремом, відкрито обурилися його рішенням піти проти пакета із зовнішньою допомогою на $95 мільярдів та приєднатися до ізоляціоністської позиції Трампа.

Фото: Х / U.S. Embassy Kyiv та Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-