Європі слід відмовитися від політичної двозначності стосовно РФ - Подоляк

Європі слід відмовитися від політичної двозначності стосовно РФ - Подоляк

Укрінформ
Європі слід відмовитися від традиційної політичної двозначності, коли проукраїнська коаліція, з одного боку, шукає ресурси для військової допомоги Україні, а з другого – комерційні компанії активно працюють на ринку РФ.

Таку думку в Телеграмі висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

"Вважаю, що події в Україні все-таки вимагають відмовитися від традиційної політичної двозначності, коли проукраїнська коаліція з одного боку шукає ресурси/амуніцію/гроші для військової допомоги Україні, а з іншого – комерційні (зокрема брендові) компанії з цих країн активно працюють на російських споживчих ринках, складаючи своїми податками суттєву частку федерального "бюджету війни", - зазначив він.

Подоляк висловив переконання, що так можна воювати справді нескінченно, періодично роблячи витоки про неминучість "війни країн НАТО проти РФ у 2026–2030 рр.".

Читайте також: Європа має зрозуміти, що зброя на складах не працює - Подоляк

На його думку, для правильного та справедливого розвитку подій потрібно зосередитися на трьох базових діях. Першим пунктом у цьому плані є реальні спільні інвестиції в умовно об'єднані європейські військові виробництва. "І зброя має йти на поле бою, а не на склади", - вважає радник керівника ОП.

Другий крок - це повноцінний аудит санкцій та їх подальше суттєве посилення. "Без гри у піддавки. І додаткові санкції на "посередників", що дають РФ змогу їх обходити", - зауважив Подоляк.

А третім кроком, на його переконання, має стати справжня фактична ізоляція РФ (мінімальні контакти у зв'язку з тотальною відмовою Москви від міжнародного права). "Бізнес не може працювати в Росії. РФ не може отримувати запрошення на глобальні саміти", - наголосив радник керівника ОП.

Читайте також: Перемогти Росію можна лише коли не боятися і вірити у власні сили - Подоляк

Як повідомлялося, коментуючи слова Папи Римського про "білий прапор" для України, Подоляк сказав, що понтифік не має дозволяти ввести себе в оману словесними пастками, такими як припинення вогню або початок переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-