Україна протидіятиме втручанню РФ у внутрішні справи Молдови - Кулеба

Україна протидіятиме втручанню РФ у внутрішні справи Молдови - Кулеба

Укрінформ
Україна засуджує будь-які спроби залучити Росію до вирішення внутрішньополітичних питань Молдови і стоятиме пліч-о-пліч з нею, щоб не допустити втручання РФ у внутрішні справи країни.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з главою МЗС Молдови Міхаєм Попшоєм пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повністю підтримуємо цілісність Молдови, засуджуємо будь-які спроби залучити Росію до вирішення внутрішньополітичних питань Молдови», - сказав Кулеба.

Читайте також: МЗС Молдови викликає російського посла через намір відкрити «виборчі дільниці» у Придністров’ї

На його переконання, всі політичні ігрища, які намагається вести Кремль у Придністров’ї та Гагаузії, приречені на провал, однак вони «забирають багато енергії і створюють додаткові ризики».

«Тут ми будемо міцно стояти пліч-о-пліч, щоб не допустити цього зовнішнього втручання Росії у внутрішні справи (Молдови, – ред.)», - запевнив очільник української дипломатії.

Він поінформував, що обговорив із главою МЗС Молдови безпекову ситуацію в регіоні та в Україні, а також спільні кроки з партнерами до відновлення миру і безпеки.

Читайте також: Кремль прагне використати Придністров'я і Гагаузію для дестабілізації у Молдові - ISW

«Я хочу запевнити свого колегу публічно і всіх громадян Молдови, що Україна й надалі міцно захищатиме не лише свою свободу і незалежність, а й мир та спокій Молдови. Україна зацікавлена в сильній демократичній проєвропейській Молдові і так само Молдова зацікавлена в такій самій Україні. Разом ми можемо один одному допомогти», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, на з'їзді 28 лютого депутати невизнаного Придністров'я звернулися до Ради федерації та Державної думи Росії з проханням реалізувати заходи щодо захисту в умовах «посилення тиску Молдови».

Міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой заявив, що з'їзд у Тирасполі, на якому пролунав заклик до РФ про «допомогу», є елементом гібридної війни та спробою дестабілізувати ситуацію у Молдові.

На форумі у Туреччині міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що молдовський уряд «іде слідами Києва».

Міністерство закордонних справ Молдови у відповідь заявило, що Росія не має права читати лекції про демократію.

Фото: Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-