Дуда попередив, що Путін нападе на інші країни, якщо Росія переможе в Україні

Дуда попередив, що Путін нападе на інші країни, якщо Росія переможе в Україні

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда, намагаючись переконати США схвалити подальшу допомогу Києву, заявив, що російський диктатор Володимир Путін нападе на інші держави, якщо Кремль виграє війну проти України.

Про це він сказав у програмі «Balance of Power» на Bloomberg Television, передає Укрінформ.

«Сьогодні Україні потрібно переконатися, що Путін не виграє війну. Ми - народ, який кілька разів був поневолений Росією. Якщо Росія виграє війну в Україні, вона нападе ще раз. Він (Путін – ред.) нападатиме на інші держави. Ось чому їх (росіян – ред.) потрібно зупинити. Вони мають бути заблоковані. Вони мають бути покарані», - сказав Дуда.

Коментарі Дуди прозвучали після того, як він разом із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском відвідав Білий дім у критичний момент війни в Україні, яка намагається відбити російське вторгнення. США, Польща та інші союзники України намагаються надати Києву додаткову допомогу, оскільки війна триває вже третій рік, а запаси зброї в країні скорочуються, зазначає Bloomberg.

Читайте також: Шольц, Макрон і Туск зустрінуться у Берліні, щоб усунути розбіжності щодо України - ЗМІ

Дуда, який у вівторок також зустрівся зі спікером Палати представників республіканцем Майком Джонсоном, заявив, що наголосив американським законодавцям на необхідності протистояти загрозі з боку Росії.

Візит Дуди до Вашингтона був приурочений до 25-ї річниці членства Польщі в НАТО. Польський президент повторив свої заклики до членів Альянсу підвищити свої зобов'язання щодо витрат на оборону. Байден похвалив Польщу за те, що вона витрачає на оборону майже 4% від ВВП, що вдвічі перевищує поріг у 2%, встановлений для членів НАТО. Дуда домагався підвищення порога до 3%.

У деяких зарубіжних столицях зростає занепокоєння з приводу майбутнього військового Альянсу і загалом зобов'язань США перед своїми союзниками.

Відповідаючи на запитання про те, як він переконає членів НАТО збільшити свої внески, Дуда навів як приклад первісний опір відкриттю переговорів про вступ України до Європейського Союзу відразу після початку російського вторгнення. «Через 2-3 місяці вони вже говорили зовсім інші речі», - заявив Дуда.

Читайте також: Видатки на оборону в НАТО треба збільшувати крок за кроком - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Білий дім офіційно оголосив про виділення Україні допомоги у сфері безпеки й оборони на загальну суму $300 мільйонів, яка включає ракети для HIMARS, артилерійські боєприпаси та інше озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-