Молдова закликала країни ЄС до єдності у підтримці України

Молдова закликала країни ЄС до єдності у підтримці України

Укрінформ
Молдова закликає усі країни ЄС до єдності у питанні підтримки України.

Про це президентка Молдови Мая Санду сказала на спільному брифінгу з президентом Франції Еммануелем Макроном в Єлисейському палаці, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, зараз Європа піддається серйозній атаці з боку режиму Путіна.

«Європу атакують в Одесі, в Херсоні, в Харкові. Сьогодні Україна є лінією фронту, лінією фронту в битві за Європу, за все, що нам дороге, все, що ми захищаємо як європейці. В Україні на кону наша спільна безпека. Якщо ми його не зупинимо, агресор не зупиниться. І лінія фронту наближатиметься», - наголосила вона.

Тому Європа повинна виступити єдиним фронтом, а агресія - отримати рішучу відсіч. «Україна потребує допомоги зараз. Немає нічого більш нагального, ніж допомога Україні зупинити агресора», - додала Санду.

«Ми в Молдові знаємо, що експансіоністські цілі Кремля виходять за межі України. Московський режим намагається контролювати Молдову за допомогою енергетичного шантажу, організації демонстрацій, кібератак, втручання в наші вибори, вливання брудних грошей і навіть розпалювання державного перевороту», - розповіла Санду.

Читайте також: Санду не виключає спроб втручання Росії в осінні вибори у Молдові

Вона також відзначила провідну роль Франції у створенні платформи підтримки Молдови разом з Німеччиною та Румунією.

Як повідомляв Укрінформ, представники урядів Франції та Молдови сьогодні в Парижі підписали важливі угоди, що передбачають тривалу стратегічну підтримку Молдови в оборонній та економічній сфері, а також сприяють її поступу в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-