Туреччина готова сприяти мирним переговорам між Україною та Росією - глава МЗС

Туреччина готова сприяти мирним переговорам між Україною та Росією - глава МЗС

Укрінформ
Російсько-українська війна, що триває третій рік, є відображенням криз у міжнародній системі. Туреччина нині, як і раніше, готова сприяти мирним переговорам, оскільки вважає себе піонером вирішення проблем у регіоні.

Про це в межах Анталійського дипломатичного форуму сказав міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ще одним відображенням криз у міжнародній системі є українсько-російська війна, яка триває третій рік. На нинішньому етапі війни нам потрібно серйозно шукати шляхи зближення сторін. Ми готові сьогодні, як і вчора, сприяти мирним переговорам”, - сказав Фідан.

Міністр наголосив, що Туреччина докладає зусиль для безпеки судноплавства у Чорному морі: “Ми продовжуємо нашу роботу з відновлення навігаційної безпеки в Чорному морі та забезпечення безпечної торгівлі зерном".

За словами міністра, Туреччина, завдяки своїй проактивній позиції, є піонером вирішення проблем у своєму регіоні та на інших континентах, робить свій конструктивний внесок у вирішення проблем.

“Як ми знаємо, нинішній міжнародний порядок не обіцяє справедливості та рівності. Очевидно, що міжнародна система ослабла. Жоден порядок, який не базується на справедливості, не може бути постійним”, - сказав Фідан.

Читайте також: Конфлікти в світі показали, що глобальна система безпеки перестала працювати - Ердоган

Він повідомив, що в рамках форуму в нього заплановано зустрічі з міністрами закордонних справ щонайменше 30 країн.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня в Туреччині розпочався Анталійський дипломатичний форум, головною темою якого обрано "Розвиток дипломатії в період криз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-