У МЗС Китаю назвали основну мету «човникової дипломатії» щодо війни в Україні

У МЗС Китаю назвали основну мету «човникової дипломатії» щодо війни в Україні

Укрінформ
Китай продовжить відігравати особливу роль у врегулюванні війни в Україні та здійснювати човникову дипломатію для пошуку політичного рішення.

Про це на брифінгу сказала речниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи очікування китайської сторони від місії спецпосланця, передає кореспондент Укрінформу.

«Китай вважає, що затягування «української кризи» не відповідає спільним інтересам міжнародної спільноти, тому основною метою нинішньої «човникової дипломатії» є досягти консенсусу з приводу припинення бойових дій та «звести мости» для проведення мирних переговорів», - сказала Мао.

За її словами, впродовж останніх двох років Китай ніколи не відмовлявся від просування миру, не послаблював своїх зусиль зі сприяння переговорам і здійснював «поглиблений обмін інформацією з усіма країнами, включаючи Росію та Україну».

Читайте також: Китай по-своєму сприятиме врегулюванню «кризи в Україні» - МЗС

«Китай продовжить відігравати особливу роль у врегулюванні «кризи в Україні» та здійснювати човникову дипломатію для пошуку політичного рішення», – додала речниця відомства.

Як повідомляв Укрінформ, Китай наприкінці тижня планує вдруге направити спеціального представника уряду з питань Євразії Лі Хуея в Україну, європейські країни та Росію для пошуку шляхів політичного врегулювання «української кризи».

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-