Росіяни входять у зруйновані ними безлюдні міста і називають це «звільненням» - Україна в ОБСЄ

Росіяни входять у зруйновані ними безлюдні міста і називають це «звільненням» - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
В усіх випадках, коли російським військам вдавалося досягти так званих "успіхів" на полі бою, вони заходили у зруйновані ними безлюдні міста, цинічно називаючи це "звільненням".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у середу у столиці Австрії.

"Усі так звані "успіхи", яких вдалося досягти російським військам на полі бою, призвели до руйнування цілих міст, вбивства великої кількості цивільних осіб і змусили велику частину населення тікати за межі України або в інші регіони країни, вільні від російської окупації. Російські війська входять у безлюдні міста, які вони повністю зруйнували, і цинічно називають це "звільненням", - сказала вона.

Костенко повідомила, що лише під час останньої спроби захопити Авдіївку російські війська втратили до 17 тис. військовослужбовців убитими та понад 30 тис. пораненими. "Російським військам вдалося увійти в руїни Авдіївки, яка перебувала на лінії фронту з 2014 року, лише після того, коли українське військове командування вирішило відступити на кращі позиції", - додала дипломат.

За її словами, для будь-якої іншої країни світу такі втрати означали б "повний провал військової кампанії". Однак це не стосується Російської Федерації, "де кремлівський режим вважає це прийнятною ціною і вперто веде свою жорстоку тотальну війну, повністю ігноруючи тяжкі наслідки".

Заступниця глави місії України в ОБСЄ наголосила, що Україна не скорилася і продовжує боротися за свій народ, свою державність і свою незалежність. "Завдяки широкій міжнародній підтримці Україна вже понад десять років реалізує своє законне право на самооборону, передбачене статтею 51 Статуту ООН", - сказала вона.

Читайте також: Під ОБСЄ виставили знищену росіянами на Харківщині «швидку»

Костенко додала, що численні звірства, які російські війська продовжують чинити в Україні, та "наполегливість Кремля у знищенні України" не залишають українському народу іншого вибору, окрім як "боротися доти, доки агресор не буде переможений". За її словами, це можливо лише за умови послідовної підтримки України всіма відповідальними членами міжнародної спільноти.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками британської розвідки, російська армія втратила щонайменше 400 танків, бойових машин піхоти та іншої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-