Зеленський у Тирані провів зустрічі з президентом Чорногорії та прем'єром Хорватії

Зеленський у Тирані провів зустрічі з президентом Чорногорії та прем'єром Хорватії

Фото
Укрінформ
На полях саміту «Україна - Південно-Східна Європа» у Тирані Президент Володимир Зеленський провів зустрічі з Президентом Чорногорії Яковом Мілатовичем та Прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

Зеленський обговорив з Мілатовичем лікування та реабілітацію українських військових у Чорногорії, а також висловив подяку за підтримку чорногорською стороною Вільнюської декларації «Групи семи» та Української формули миру.

Він також поінформував лідера Чорногорії про підготовку до проведення першого Глобального саміту миру у Швейцарії. Крім того, президенти скоординували співпрацю двох країн на міжнародних майданчиках.

Читайте також: Зеленський закликає партнерів не допускати затримок у постачанні зброї та нарощувати її виробництво

Зеленський подякував Хорватії та особисто Андрею Пленковичу за підтримку України під час російського повномасштабного вторгнення, а також за прийняття на реабілітацію українських військових та дітей.

Президент України та Прем’єр-міністр Хорватії обговорили можливість проведення українсько-балканського форуму оборонних індустрій.

Сторони домовилися сприяти укладенню угод між Україною та хорватськими приватними компаніями – виробниками в галузі розмінування, рятувального обладнання, а також БпЛА.

Президент подякував Хорватії за підтримку інтеграції України до Євросоюзу та НАТО.

Зеленський та Пленкович також обговорили актуальні питання регіональної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн Південно-Східної Європи і України підписали в Албанії спільну декларацію, в якій закликали всю міжнародну спільноту рішуче посилити підтримку України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-