Заступника голови Запорізької облради, його помічника і депутата викрили на хабарі

Заступника голови Запорізької облради, його помічника і депутата викрили на хабарі

Фото
Укрінформ
Правоохоронні органи викрили заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата облради у наданні хабаря.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«НАБУ і САП спільно з СБУ викрили заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата цієї облради у наданні неправомірної вигоди одному з директорів комунального медичного закладу», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що осіб викрито «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди.

Заступника голови Запорізької облради, його помічника і депутата викрили на хабарі / Фото: НАБУ, СБУ

За даними СБУ, посадовці намагалися підкупити директора обласного медичного закладу, щоб він сприяв перемозі наперед визначених компаній у медичних закупівлях, а також вчиненню фінансових операцій цим медзакладом в інтересах фінустанов.

Правоохоронці викрили трьох посадовців облради «на гарячому», одразу після передачі ними всієї суми неправомірної вигоди.

Тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів.

Читайте також: Хабар за оренду землі: судитимуть народного депутата Гунька

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), вирішується питання щодо повідомлення чиновникам про підозру. Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 12 лютого 2024 року НАБУ і САП повідомили народному депутату України VIII скликання, який обіймає посаду голови однієї з районних рад, про підозру у незаконному отриманні компенсації за оренду житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-