Польща й Швеція задекларували свою подальшу підтримку України

Польща й Швеція задекларували свою подальшу підтримку України

Укрінформ
Варшава і Стокгольм перебувають в авангарді допомоги Україні і продовжуватимуть це робити й надалі.

Про це під час спільної пресконференції у Варшаві заявили в понеділок прем’єр-міністри Польщі і Швеції Дональд Туск і Ульф Крістерссон, передає кореспондент Укрінформу.

“Польща та Швеція є лідерами щодо допомоги Україні. Ми довго говорили про необхідність зміцнення оборонної та військової співпраці як у Європі між усіма державами-членами, так і на двосторонній основі між Польщею та Швецією”,- зазначив Туск.

Він зазначив, що Варшава і Стокгольм мають збіжні погляди на питання російської агресії в Україні, потребу допомоги Києву, а також збереження трансатлантичних зв’язків.

Читайте також: Україна і Швеція обговорили умови придбання партії БМП CV-90

“Європа, CША і весь Північноатлантичний альянс повинні проявити солідарність, бути відповідальними та працювати разом. Тут немає місця для будь-яких сумнівів чи нелояльності”, - підкреслив Туск.

Він додав, що Польща підтримує якомога швидше приєднання Швеції до НАТО, висловивши сподівання, що станеться вже найближчим часом.

Своєю чергою Крістерссон наголосив, що Європа має розглянути можливість введення нового пакета санкцій проти РФ за смерть російського опозиціонера Олексія Навального. За його словами, це буде найкращий спосіб вшанувати російського опозиціонера і буде свідченням підтримки для України.

“Ми повинні мобілізуватися, щоб Україна могла протистояти брутальній російській агресії. Те, що ми робимо сьогодні, вплине на результат війни та нашу спільну безпеку”, - підкреслив шведський прем’єр.

Він додав, що з Туском також велася розмова про зміцнення потенціалу виробництва зброї в Європі, включно з Польщею та Швецією.

Читайте також: Якщо Путін завоює Україну, він збере всі її ресурси для атаки на Європу - Сікорський

“Ми готові зміцнювати нашу двосторонню співпрацю у сфері оборони та безпеки, також як член НАТО. Як й інші країни Балтії, ми хотіли б зміцнити безпеку в усьому регіоні Балтійського моря”, – сказав Крістерссон.

Як передавало агентство, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав європейських колег негайно збільшити постачання артилерійських снарядів до України, спрямовуючи все наявне виробництво на потреби українського фронту та європейської оборони.

Фото: KPRM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-