Стефанішина назвала три головних підсумки Мюнхенської конференції для України

Стефанішина назвала три головних підсумки Мюнхенської конференції для України

Ексклюзив
Укрінформ
За результатами Мюнхенської безпекової конференції Україна має ясність щодо подальшого просування перемовин про членство в ЄС, є також усвідомлення партнерами необхідності посилення європейської оборонної політики та важливості голосування рішення про допомогу Україні в Конгресі США.

Про це заявила віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі Укрінформу на полях Мюнхенської безпекової конференції у відповідь на запитання про три основні меседжі за підсумками форуму.

Віцепрем’єр зазначила, що українська делегація провела в рамках конференції багато двосторонніх зустрічей.

«Ми маємо чітку ясність щодо подальших рішень з просування в напрямку переговорів про членство (України в ЄС – ред.) на березень, синхронізували позиції з європейськими урядовцями, проговорили секторальні питання, пов’язані з торгівлею», - сказала Стефанішина.

За її словами, дуже важливо також, що саме на Мюнхенській безпековій конференції сформувались два ключових меседжі у сфері оборони.

«Перший – це те, що європейська оборонна політика має бути посилена, вона має бути більш спроможною і суверенною у частині своєї безпеки..., і ці рішення вже будуть ухвалені. А, з іншого боку, самі прем’єри європейських країн підтверджують, що… треба зараз посилити свої зусилля, щоб передати Україні всю необхідну зброю», - зазначила вона.

Як третій, найважливіший, момент Стефанішина назвала внесення розуміння важливості голосування рішення про додаткову допомогу Україні в американському Конгресі.

«Тут я особливо пишаюсь тим, що вся Мюнхенська конференція як одна-єдина європейська команда працювала з американськими делегаціями - з віцепрезиденткою Гарріс, з республіканцями, з демократами, які були тут… Я думаю, що це дуже велике посилення, щоб, коли закінчиться перерва в американському Конгресі, це рішення було ухвалено. Ми на це дуже сподіваємося», - резюмувала урядовиця.

Читайте також: Боррель: Якби Захід був більш рішучим у підтримці України, війна була б іншою

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені 16-18 лютого проходила міжнародна безпекова конференція, під час якої провідні урядовці й політики світу, представники міжнародних організацій, громадськості та наукової спільноти обговорювали найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-