Кабмін ухвалив постанову про контроль за міжнародною військовою допомогою Україні

Кабмін ухвалив постанову про контроль за міжнародною військовою допомогою Україні

Укрінформ
Кабінет міністрів України постановою затвердив порядок моніторингу та контролю за використанням міжнародної військової допомоги для забезпечення потреб Сил безпеки і оборони України.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Міноборони.

«Кабмін затвердив порядок моніторингу та контролю за використанням міжнародної військової допомоги для забезпечення потреб Сил безпеки і оборони України під час дії правового режиму воєнного стану», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, постанова, ініційована Міноборони, регулюватиме взаємодію центральних органів виконавчої влади, інших державних органів (за згодою) щодо залучення, отримання, передачі й обліку надання міжнародної військової допомоги (МВД).

Як пояснили в пресслужбі, МВД - нове поняття, яке вводиться цією постановою і стосуватиметься всієї допомоги, що надається для підтримки Сил оборони на безоплатній основі під час воєнного стану.

Читайте також: США не виявили зловживань із військовою допомогою в Україні - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США у фінальному голосуванні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 млрд доларів, 61 млрд з яких - для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-