Корнієнко: Якщо Україна претендує на вступ до ЄС, то не має бути жодної корупції

Корнієнко: Якщо Україна претендує на вступ до ЄС, то не має бути жодної корупції

Ексклюзив
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив: якщо Україна претендує на вступ до ЄС, на вступ у НАТО, на отримання великих обсягів допомоги, то не має бути жодної корупції.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Якщо ми претендуємо на вступ до ЄС, якщо ми претендуємо на вступ у НАТО, якщо ми претендуємо на отримання великих обсягів великої допомоги, ми маємо бути найкращими, маємо не викликати жодних підозр, жодних корупційних речей не має відбуватись. Але ми розуміємо, що це вимога не лише наших європейських партнерів, а й хлопців в окопах, які зараз віддають свої життя, своє здоров'я заради розбудови нової країни, оновленої країни. Тому все це загальна вимога всього суспільства. Зараз треба цього результату досягти”, - сказав він.

Корнієнко також повідомив, що за останні роки Україна багато зробила та досягла певних успіхів у боротьбі з корупцією, але виклики залишаються.

У Гаазі перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко зустрівся із віцеспікером Сенату та віцеспікером Палати Представників Генеральних Штатів Королівства Нідерланди, а також мав зустріч у Міністерстві оборони Нідерландів.

“Я думаю, що наша тісна та глибока співпраця з урядом Нідерландів дасть свої результати, і ця підтримка не спадатиме, а, можливо, ще й зросте. Ми також вдячні Нідерландам за F-16, за участь у танковій коаліції, за надання систем ППО, за надання ракет для ППО, нам дуже потрібні снаряди 155 мм, ракети для систем ППО. Звичайно, є великі запити із фронту щодо дронів і РЕБів, говоримо про це, але говоримо і про те, що у ЄС, на жаль, не так багато виробництв цих систем, тож ми запрошуємо колег долучатися до таких виробництв в Україні, тому що в нас є ці виробництва і є різні проєкти. Але стосовно РЕБ нам іще потрібно багато розвиватись, і тут ми можемо поєднати зусилля з партнерами, зокрема, із Нідерландами”, - сказав він.

Корнієнко також заявив, що Нідерланди є важливим союзником. Він відзначив іще одне важливе питання для обговорення – відбудова.

“Зараз насамперед ідеться про те, що слід терміново відбудовувати просто зараз, але вже розпочаті й програми із відновлення житла. Звичайно, ми говоримо про промислову відбудову, і це цікаво Нідерландам – так зване "зелене відновлення", щоб ми відбудовувалися вже у форматі "зеленого переходу". Також запрошуємо колег-депутатів на власні очі подивитися, як це відновлення може відбуватися, які проєкти співпраці можливі. Після візитів вони краще розуміють потреби України, краще розуміють, чому ми воюємо”, - сказав Корнієнко.

Він також висловив вдячність Нідерландам, за те, що підтримали українську Формулу миру та взяли на себе лідерство за пунктом 7 Формули миру “Відновлення справедливості”.

Читайте також: ЄС почав скринінг законів України: Стефанішина розповіла деталі про переговори в Єврокомісії

Як повідомляв Укрінформ, представник Верховної Ради нагадав, що 2024-й є третім роком від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та десятим – від початку війни. Він запросив парламент Нідерландів долучитися до всесвітньої кампанії та 24 лютого ухвалити резолюцію на підтримку України, зауваживши, що такий документ міг би містити пункти про оборонну співпрацю, санкційну політику та конфіскацію заморожених російських активів. Заступник Голови ВР подякував парламенту, уряду та народу Нідерландів за вже надану Україні гуманітарну, фінансову та військову підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-