Кулеба розповів про теми перемовин з главою МЗС Франції

Кулеба розповів про теми перемовин з главою МЗС Франції

Укрінформ
Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба і Франції Стефан Сежурне під час перемовин у Києві обговорили подальше постачання в Україну систем ППО і ракет до них, кроки України до членства в ЄС і НАТО, залучення нових країн до Формули миру і розвиток оборонної співпраці.

Про це Кулеба сказав на спільній з французьким колегою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС подякував Франції за всебічну підтримку України, зокрема посилення нашої протиповітряної оборони.

«Сьогодні ми обговорили подальше постачання систем і ракет для захисту українського неба, а також постачання в Україну дронів… Ми сьогодні скоординували кроки на шляху до Вашингтонського саміту НАТО. Також проговорили календар (у період) між січнем і кінцем червня цього року, протягом якого мають відбутися конкретні кроки на шляху до членства України в ЄС», - сказав глава української дипломатії.

Він додав, що цей календар дуже чіткий: потрібно започаткувати офіційний скринінг України, ухвалити рішення про затвердження переговорної рамки і дату проведення першої міжурядової конференції та провести її.

«Ми домовилися, що Франція буде підтримувати не просто інтеграцію України в ЄС, а дотримання конкретних строків на цьому шляху», - поінформував міністр.

За його словами, сторони також домовилися разом працювати над залученням країн Азії, Африки і Латинської Америки до Формули миру Президента Зеленського. Окрім того, значну частину переговорів було присвячено розвитку оборонної співпраці між країнами.

«Ми вже заклали основу для розгалуженої співпраці оборонних компаній. Ця співпраця включатиме локалізацію в Україні виробництва, спільне виробництво найбільш необхідних озброєнь. А сьогодні ми домовилися працювати над створенням максимально сприятливих умов для взаємодії наших оборонних компаній насамперед у юридичній сфері, щоб вони могли виробляти якомога більше зброї», - зазначив Кулеба.

Читайте також: Франція налаштована посилювати спроможність України виробляти озброєння на своїй землі - глава МЗС

Як повідомляв Укрінформ, новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне прибув із візитом до української столиці 13 січня.

9 січня Еммануель Макрон призначив Габріеля Атталя прем’єр-міністром Франції. Атталь вже оголосив склад свого уряду, в якому зберегли посади більшість ключових фігур з кабінету Елізабет Борн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-