Подоляк після виступу Лаврова в ОБСЄ: Необхідно призупинити членство РФ у міжнародних організаціях

Подоляк після виступу Лаврова в ОБСЄ: Необхідно призупинити членство РФ у міжнародних організаціях

Укрінформ
В Офісі Президента України наголошують на необхідності призупинення членства Росії в міжнародних організаціях і відмови надавати їй міжнародні платформи для пропаганди війни.

Про це написав у соцмережі Х радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, коментуючи виступ глави МЗС РФ Сергія Лаврова на засіданні ОБСЄ.

"Росія продовжує ганьбити репутацію міжнародних інституцій, руйнувати світові норми та знущатися з міжнародного права. Єдиною прийнятною стратегією щодо Росії сьогодні є її абсолютна політична ізоляція, обов’язкове призупинення її членства в міжнародних організаціях і остаточна відмова надавати міжнародні платформи для російської пропаганди війни", - заявив Подоляк.

Читайте також: Бербок в ОБСЄ закликала росіян припинити війну - Лаврова в залі не було

Він зазначив, що Лавров у Скоп'є на засіданні ОБСЄ прямо заявив світові, що війна є хорошим інструментом зовнішньої політики, "що масові вбивці мають право здійснювати військові злочини, що війна в Україні має тривати і загострюватись, що ті, хто використовує насильство та геноцидну військову практику як єдині аргументи власної зовнішньої політики, обов’язково повинні бути залучені до дискусій про принципи взаємної безпеки".

Як повідомлялося у ЗМІ, українська делегація залишила зал засідань міністерської зустрічі ОБСЄ у Скоп'є, коли почав виступати глава МЗС Росії Сергій Лавров.

Читайте також: На Раді міністрів ОБСЄ 36 країн закликали Росію негайно вивести війська з України

У вівторок МЗС України оголосило про відмову міністра Дмитра Кулеби від участі в зустрічі ОБСЄ через рішення організаторів запросити на засідання Лаврова.

Згодом глави МЗС країн Балтії та Польщі приєдналися до бойкоту зустрічі ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-