Усіх в Єврокомісії вражають зміни України для набуття членства в ЄС - Кулеба

Усіх в Єврокомісії вражають зміни України для набуття членства в ЄС - Кулеба

Відео
Укрінформ
Європейська комісія вражена результатами у реформах, які показала Україна на тлі повномасштабної війни.

Про це заявив журналістам міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками переговорів в Єврокомісії у межах свого візиту до Брюсселя, передає кореспондент Укрінформу.

“Я вас здивую. Єврокомісія не мислить такими категоріями: один із семи, два, пʼять із семи. Суть взагалі не в цьому, а в кінцевому результаті. Коли ми концентруємося на тому, скільки рекомендацій виконала Україна, ми відводимо дискусію від головного: є результат чи немає. Я маю підстави вважати, що результат буде”, - сказав Кулеба.

Він висловив переконання, що інформацією про кількість пунктів намагаються перетворити “перемогу, яка наближається, на зраду”.

Читайте також: Переговори з Україною про вступ до ЄС можуть початися в грудні, є чіткий сигнал - Кулеба

“Головне, що сьогодні я почув від одного з єврокомісарів дуже прості і чіткі слова, що Єврокомісія в захопленні від тих результатів у реформах, які показала Україна на тлі повномасштабної війни і що те, які зміни Україна реалізовує для набуття членства в ЄС, – це дійсно всіх вражає. Це така реальна оцінка того, який настрій панує в Європейській комісії”, – наголосив глава МЗС.

Читайте також: ЗМІ: Україна виконала чотири з семи кроків - Єврокомісія оцінила готовність до переговорів про вступ

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками переговорів з єврокомісарами в Брюсселі Дмитро Кулеба заявив, що в Європейської комісії є політичний консенсус у питанні руху України до відкриття переговорів щодо вступу до ЄС.

Також, за даними внутрішнього документа, з яким ознайомилося Радіо Свобода, Єврокомісія вважає цілком виконаними чотири із семи критеріїв, які були поставлені Україні для отримання статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-