На Мальті обговорили проведення установчого Глобального саміту миру

На Мальті обговорили проведення установчого Глобального саміту миру

Укрінформ
Під час міжнародних консультацій щодо ключових принципів миру в Україні та світі, що пройшли на Мальті, було обговорено проведення Глобального саміту миру на рівні глав держав та урядів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві співголів (Мальта/Україна) за результатами зустрічі, опублікованій Офісом Президента України.

"На зустрічі на Мальті сторони опрацювали такі напрямки із досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру: «Ядерна та радіаційна безпека», «Продовольча безпека», «Енергетична безпека», «Звільнення всіх полонених і депортованих осіб» і «Відновлення територіальної цілісності України». Було обговорено ініціативу щодо проведення установчого Глобального саміту миру на рівні глав держав та урядів, і сторони планують здійснювати необхідні кроки для підготовки до проведення цього заходу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україна продовжує страждати від неспровокованої збройної агресії Росії. Учасники предметно обговорили ключові принципи, на яких має бути досягнутий та ґрунтуватися всеосяжний, справедливий і міцний мир для України.

У заяві наголошується, що досягнення такого миру для України стало б вагомим внеском у зміцнення міжнародної безпеки. При цьому мир має базуватися на принципах Статуту ООН, повазі до суверенітету й територіальної цілісності України, відповідних резолюціях Генеральної Асамблеї ООН та міжнародному праві.

Читайте також: На Мальті представники України й Польщі обговорили безпеку у регіоні та двосторонні відносини

Повідомляється, що радники з питань національної безпеки та радники із зовнішньої політики продовжуватимуть тісно співпрацювати з метою забезпечення якнайширшої міжнародної підтримки для досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру для України й усього світу.

Як повідомлялося, 28-29 жовтня на Мальті проходить третій мирний саміт щодо України з лідерами країн Глобального Півдня на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-