ФСБ хоче розгорнути в Україні проросійський політичний проєкт - Данілов

ФСБ хоче розгорнути в Україні проросійський політичний проєкт - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що єдиний шанс Росії здолати Україну – внести розкол і занурити українців у внутрішнє протистояння, чим Кремль успішно займався останні десятиріччя.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в його дописі у Фейсбуці.

"Варто нагадати. Єдиний шанс Росії здолати Україну – внести розкол і занурити українців у внутрішнє протистояння, чим Кремль успішно займався останні десятиріччя – ділив Україну на сорти, створював російські проксі-партії, корумпував політиків, фальсифікував історію", – вважає Данілов.

За його словами, "завдячуючи активній діяльності українських силових структур, останніми роками було проведено наймасштабнішу чистку російської агентури. Але Росія і надалі намагатиметься на місці однієї зрізаної голови виростити кілька нових".

Читайте також: Україна наблизиться до паритету в небі, щойно отримає F-16 - Данілов

"Нині за всіма ознаками ФСБ РФ робить активні спроби сформувати нову агентурну мережу, покладаючи на неї далекосяжні надії. В перспективі йдеться про розгортання політичного проєкту, орієнтованого на залишки проросійськи налаштованого населення, а паралельно з цим здійснюється інформаційна інтервенція з намаганнями розхитати процес внутрішньоукраїнської дестабілізації", – повідомив секретар РНБО.

Він підкреслив, що ознаками подібної діяльності "є різка активізація різноманітних "експертів", "акторів-розвідників" та іншого роду аферистів у просуванні російською мовою російської ж повістки".

"Саме вони цієї миті волають про "провал" контрнаступу, натякають на необхідність перегляду цілей війни (і це вже не вихід на кордони 1991 року), роздають поради як воювати ЗСУ, видають фальшиві інсайди про "конфлікти" серед військово-політичного керівництва, закликають прийняти "хороших руських" і зрештою натякають, що з Росією необхідно домовлятися", – ідеться в дописі секретаря РНБО.

Читайте також: Другого «походу на Москву» не буде, але там назріває заколот - Данілов

За його словами, українські правоохоронні структури уважно відстежують прояви подібних ворожих дій, виявляючи та припиняючи їх.

"Своєю чергою українці мають проявити високий ступінь інформаційної охайності, щоб не забруднитися продуктами російської інформаційної "життєдіяльності", – вважає Данілов.

Раніше ексрадник Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що українське керівництво "вичерпало межі своєї компетенції" і що він "наполягає" на проведенні виборів.

Арестович також вказав на "помилки", яких Україна нібито припустилася при проведенні контрнаступу. Він стверджує, що "не буде жодних меж 91-го року, і Криму не буде найближчим часом, а буде оборона, кров, піт, сльози".

Арестович до середини січня був позаштатним радником Офісу Президента. Він подав у відставку, яка була прийнята, після інциденту, коли 14 січня під час ракетного удару військ РФ по Дніпру російська ракета Х-22 влучила в житлову багатоповерхівку, і загинуло 44 людини. Арестович тоді зробив недостатньо перевірену заяву, що нібито російську ракету збила українська ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-