РФ перетворює на зброю все, що можна використати для тиску на Україну - Стефанчук

РФ перетворює на зброю все, що можна використати для тиску на Україну - Стефанчук

Укрінформ
Україна не починатиме переговори з РФ, поки її війська залишатимуться на українській міжнародно визнаній території, бо Кремль перетворює на зброю все, що можна використати для тиску.

На цьому Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив під час виступу на міжнародній конференції Crimea Global. Understanding Ukraine through the south, про що поінформував у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Спікер українського парламенту зауважив, що війна Росії проти України - це не справа двох країн або регіональний європейський конфлікт. Він наголосив, що російсько-українська війна стосується всього світу. 

У цьому контексті Стефанчук зазначив, що РФ підриває світову безпеку, перетворює на зброю все, що можна використати для тиску на Україну, її партнерів, загалом світову спільноту. 

Голова ВРУ заявив, що Росію неможливо зупинити, сівши за стіл переговорів, припинивши активні бойові дії. "Заморожування війни та відсутність справедливого покарання для тих, хто її розв’язав, тих, хто десять років скоював злочини в окупованому Криму чи Донбасі, хто скоював та скоює воєнні злочини після повномасштабного вторгнення - усе це означатиме лише підготовку до нової фази війни. Україна не починатиме переговорів із Росією, поки російські війська залишатимуться на нашій міжнародно визнаній території. Ми навіть не замислюємось над територіальними компромісами, адже для України немає різниці між Донецькою областю чи Львівською, Чернігівською чи Кримом, Києвом чи Севастополем", - додав він.

Читайте також: Глава МЗС Австрії: Жодних переговорів щодо України без України

Водночас Стефанчук нагадав про українську Формулу миру - план із десяти пунктів про "переформатування світової системи безпеки, створення нового безпечного й справедливого світопорядку". Голова ВРУ підкреслив, що цей план уже підтримали всі друзі й союзники України.

Як повідомлялося, у Києві відбулася міжнародна конференція "Crimea Global. Understanding Ukraine through the south", в якій взяли участь українські посадовці та лідери думок Азії, Африки, Латинської Америки.

Фото: Фейсбук, Руслан Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-