Все більше країн підтримують українське бачення миру - Франція в ООН

Все більше країн підтримують українське бачення миру - Франція в ООН

Укрінформ
Україна успішно схиляє усе більше країн світу до підтримки власного бачення тривалого миру.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у своєму виступі під час засідання Ради безпеки ООН заявив постійний представник Франції при Організації Ніколя де Рів’єр.

“Постійно порушуючи міжнародне право, Росія поглиблює свою ізоляцію. Україна ж схиляє до свого бачення справедливого й тривалого миру все більше країн”, - сказав Рів’єр.

Читайте також: ЄС обіцяє зібрати широку коаліцію на підтримку української Формули миру

На його переконання, міжнародна спільнота “колективно зобов’язана покласти край цій агресії”.

“На кону - майбутнє України, а також довіра до нашої організації та повага до принципів колективної безпеки, закріплених у Статуті ООН”, - зазначив дипломат.

Читайте також: В ООН заявили, що не змогли відновити цілісність свого Статуту: Ще не пізно це зробити

За його словами, “разом із партнерами ми й надалі надаватимемо українському народу гуманітарну, економічну та військову допомогу, необхідну йому для використання свого права на самозахист та збереження свободи”.

“Обстріл Грози, як й інші злочини, вчинені Росією, не залишаться безкарними. Їх виконавці муситимуть відповісти за свої дії. Франція продовжить надавати сприяння українським судам та Міжнародному кримінальному суду, аби покласти край безкарності за такі злочини”, - запевнив де Рів’єр.

Читайте також: На Харківщині ідентифікували 48 жертв удару по кафе у селі Гроза

Як повідомлялося, у понеділок Рада безпеки ООН зібралася на запит України для обговорення наслідків російських обстрілів села Гроза та інших населених пунктів.

Москва зажадала проведення засідання Ради безпеки ООН 13 жовтня для чергових звинувачень Заходу в постачанні зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-