Штати не очікують участі Путіна на саміті АТЕС через його страх бути заарештованим

Штати не очікують участі Путіна на саміті АТЕС через його страх бути заарештованим

Укрінформ
Сполучені Штати не виключають, що поява Путіна на саміті АТЕС у Сан-Франциско може завершитися притягненням його до відповідальності не лише за ордером Міжнародного кримінального суду, але й за іншими механізмами.

Про це сказав у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми визнаємо наші зобов’язання як господаря АТЕС (Азійсько-Тихоокеанське економічне співробітництво). Але ми будемо дотримуватися наших правил і положень про санкції»,- зауважив представник Держдепу у відповідь на запитання російського журналіста про те, чи планують США офіційно запросити Путіна на саміт у Сан-Франциско.

Читайте також: Путін має усвідомити, що не можна продовжувати війну заради своїх імперських амбіцій - Шольц

Він також підкреслив, що «був би дуже здивований, якби Володимир Путін, який останнім часом не хотів покидати власні кордони через страх арешту за вчинені ним воєнні злочини» захотів би з’явитися на зустрічі АТЕС.

При цьому, Міллер ухилився він прямого запитання, чи готові Сполучені Штати, які не є членом Міжнародного кримінального суду, провести арешт кремлівського лідера.

«Існують інші механізми притягнення до відповідальності, які застосовуються, і МКС – це лише один із них»,- зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Росія має відповісти за свої воєнні злочини в Україні - Боррель

Як повідомлялося, Азійсько-Тихоокеанське економічне співробітництво (АТЕС) – це форум економік Тихоокеанського узбережжя, заснований в 1989 році для сприяння економічній взаємодії та вільній торгівлі.

До АТЕС входить 21 член, у тому числі Росія. Наступна зустріч лідерів країн АТЕС має відбутися 11-17 листопада в Сан-Франциско, США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-