У Польщі вказують на прагматичний характер відносин з Україною

У Польщі вказують на прагматичний характер відносин з Україною

Укрінформ
Відносини з Україною є прагматичними: Україна потребує військової допомоги і Польща виконуватиме свої зобов’язання у цій сфері, але Варшава не погоджується з напливом українського збіжжя на польський ринок.

Про це заявив в інтерв’ю PAP речник правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Рафал Бохенек, передає Укрінформ.

“Наші відносини є прагматичними. Ми прекрасно знаємо, що Україна потребує допомоги, військової підтримки. Ми не відмовляємося від ролі транспортного хабу у справі західного озброєння, яке потрапляє до України. Ми також реалізовуватимемо контракти, які підписано, вони однозначно продовжуватимуться”, - зазначив Бохенек.

Водночас він зазначив, що Польща не може собі дозволити на те, щоб неконтрольованим чином українське збіжжя “зруйнувало польське сільське господарство”. За його словами, Польща не може собі дозволити, щоб коштом допомоги України потерпали польські аграрії.

Читайте також: Польща не гальмуватиме роботу хабу в Жешуві з постачання зброї Україні - прем’єр

Як повідомлялося, у відносинах між Україною і Польщею триває так звана зернова криза. З 16 вересня Польща в односторонньому порядку, всупереч позиції Єврокомісії, безстроково заблокувала імпорт українського збіжжя (пшениця, кукурудза, соняшник, ріпак) на внутрішній ринок, зберігаючи при цьому транзит цих культур через територію країни.

Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко заявила 18 вересня, що відповідно до домовленості про правила та процедури вирішення спорів угоди про заснування Світової організації торгівлі, Україна подала вимоги про проведення консультацій зі Словаччиною, Польщею та Угорщиною в межах СОТ.

Читайте також: Експорт агропродукції: Сольський розповів про продуктивні перемовини з п’ятьма країнами ЄС

Зараз сторони продовжують пошук компромісних рішень, які відповідатимуть інтересам усіх сторін, на основі поданого Україною плану дій.

У четвер, 28 вересня, планується зустріч Координаційної платформи щодо експорту українського зерна у складі України, п’яти сусідніх країн та інших країн-членів ЄС, зацікавлених у вирішенні «зернової» проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-